Memur-sen Van İl Temsilciliği’nden Gaziantep Saldırısına Kınama

Memur-Sen Van İl Temsilciği, Gaziantep’te 9 vatandaşın hayatını kaybettiği ve 69 kişinin de yaralandığı saldırıyı...

Memur-Sen Van İl Temsilciği, Gaziantep’te 9 vatandaşın hayatını kaybettiği ve 69 kişinin de yaralandığı saldırıyı gerçekleştirenleri nefretle kınadıklarını açıkladılar.

Memur-Sen Van İl Temsilciliği’nden yapılan yazılı açıklamada, Gaziantep'te çocukların, masum insanların, bir bayram günü can verdiği saldırıda tek bir şeyin anlatıldığını, onun da bu milleti Türk-Kürt, Alevi-Sünni diye birbirine kırdırmak olduğu belirtildi. Açıklamada, “Bu hain tuzağa düşmeyeceğiz, kardeşliğimizi bozdurmayacağız. Terörü meşru, teröristi masum göstermeye yönelik her hareket demokrasiyi de hukuku da katletmek, teröre ortak olmak anlamını taşır. Bu yüzden Gaziantep'te hayatını kaybeden insanların vebali öncelikle şuursuzca terörü destekleyenlerin üzerinedir. Ülkenin lafa değil çözüme ihtiyacı vardır. Çözüm üreten her kurum ve kişiye destek verilmelidir. Kurulan bütün tuzakları, hazırlanan bütün oyunları bozmak için güçlü olmalıyız. Provokasyonlara asla prim vermemeliyiz” denildi.

Reklam
Reklam

Birlik ve beraberliğin perçinlendiği Ramazan Bayramı’nda böyle bir saldırının gerçekleştirilmiş olmasının terörün insani duygulardan uzak bir anlayışa hizmet ettiğinin en açık göstergesi olduğu ifade edilen açıklamada, “Saldırıların amacı apaçık ortadadır. Ancak, ülkemizin birliğini, bütünlüğünü bozmaya çalışan hainler asla bu emellerine ulaşamayacaklardır. Şimdi görev barış ve kardeşliği savunmak, etnik ve mezhepsel ayrışmayı derinleştirmeye dönük her tür saldırı karşısında durarak içerde ve dışarıda barış için mücadele etmektir. Terörle mücadele; vatandaşlarımızın sağduyusu ve provokasyona gelmemesi kadar, yetki ve sorumluluk sahibi kişi ve kurumların da üzerlerine düşeni hakkıyla yapmasıyla mümkündür. Bütün kurum ve kuruluşlar koordineli bir şekilde çalışmalı, kimse kimseye üstünlük sağlamaya çalışmamalıdır. Siyaset kurumu terörden kendisine ekmek çıkarmak yerine, mücadelede işbirliği içinde olmalıdır. ‘Güçlü Ordu, Güçlü Türkiye’ sözleri sloganın ötesine geçmeli, bu güç terör örgütü mensuplarının tepesine bir balyoz gibi inmelidir. Her terör eylemi sonrası söylenen sözler artık icraata dönüşmelidir. Uzantıları ve tetikçileri ülkemizde, destekçileri ise hem içimizde hem de dışarıda olan terör örgütünün beli kırılmalı, birlik ve beraberliğimize kast etmek isteyenlerin bu hevesi kursaklarında kalmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ve şehitlerimize tekrar Allah’tan rahmet ve mağfiret, başta aileleri ve yakınları olmak üzere milletimize baş sağlığı dilerken, yaralı vatandaşlarımız ve askerimize de acil şifalar diliyoruz” denildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: