Memur Sen Ve Eğitim Bir Sen, Hükümetin Zam Teklifine Tepki Gösterdi

Hükümetin memur maaş zammı oranı teklifi, Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde Memur Sen ve Eğitim Bir Sen...

Hükümetin memur maaş zammı oranı teklifi, Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde Memur Sen ve Eğitim Bir Sen tarafından protesto edildi. Sendika üyeleri, düzenledikleri basın toplantısında tepkilerini dile getirdi.

Eğitim Bir Sen ve Memur Sen Başkanı Cevdet Aydın, yaptığı açıklamada, "Kamu İşveren Heyeti, 'Benim dediğim olur' dayatmasından vazgeçmelidir. Hükümetin Kamu İşveren Heyeti aracılığıyla kamu görevlilerine önerdiği 2012 yılı için yüzde 3+3, 2013 yılı içinde yüzde 2+3 zam teklifi komiktir. Komik olduğu kadar da Türkiye’nin ekonomik gerçeklerini yansıtmamaktadır. Gelişmiş ülkelere ekonomik bakımdan örnek olduğu iddiasında olan hükümet, kamu görevlilerine gelişmemiş ülkeler düzeyinde maaş zammı teklif etmiştir. Büyük Memur Sen ailesinin, bırakın bu maaş artışı teklifini kabul etmesini, ciddiye alıp değerlendirmesi bile mümkün değildir. Bu çerçevede 2,5 milyon kamu görevlisi ve 1,8 milyon kamu emeklisi adına en kısa zamanda Kamu İşveren Heyeti'nden, yeni ve gerçekten değerlendirmeye değecek oranda maaş zammı teklifi bekliyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

Aydın, hükümete çağrıda bulunduğunu belirterek, "Hükümet artık kamu görevlilerinin maaş zamları gündeme geldiğinde mali disiplin, bütçe disiplini, ekonomik sınırlılık kavramlarını bir kenara atsın. Üst düzey sivil bürokratlara bir kalemde 772 lira, üst rütbelerin askerî personele 336 lira veren, sermayeye tek kalemde 2 milyar liralık teşvik hediye eden hükümetten, kamu görevlilerini motive edecek, teşvik paketi oluşturacak telifler istiyor ve bekliyoruz." 2012 yılı bütçesi faiz ödemelerine yaklaşık 50 milyar lira kaynak ayıran bir hükümetin, emeğiyle ve alınteriyle ülkesine hizmet eden kamu görevlilerine 2012 yılı için yüzde 16, 2013 yılı için yüzde 14 veremeyeceğini söylemesi anlaşılır ve kabul edilir değildir." şeklinde konuştu. Cevdet Aydın, Memur Sen'in teklifleri karşılanıncaya kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: