Memur-sen Ve Eğitim Bir-sen Manisa Kadınlar Komisyonu Başkanı Mehtap Şirin:

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Manisa Kadınlar Komisyonu Başkanı Mehtap Şirin, "Her gün güçlenen ve gücünün...

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Manisa Kadınlar Komisyonu Başkanı Mehtap Şirin, "Her gün güçlenen ve gücünün farkına varan kadına karşı tek çözümü cinayet zanneden erkeğin bulunduğu toplumda eğitim konusunun ne kadar önemli olduğunun hepimiz farkındayız" dedi.

Yayınladığı yazılı mesajda, çalışan kadınların sorunlarına değinen Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Manisa Kadınlar Komisyonu Başkanı Şirin, şunları kaydetti: "Her geçen gün kadın sorunlarının arttığı bir dünyada, sorunların çözümlerine yaklaştıkça sorunların derinleştiği bir zamandayız. Yıllardır kadına şiddete karşı, kadınların ekonomik özgürlük kazanmalarıyla ilgili, kadının başörtüsü özgürlüğü için mücadele ediyoruz. Bir nebze alınan önlemlerle, çıkarılan kanun ve yönetmeliklerle sorunun üstüne gidiliyor ancak henüz hiçbir sorun tam anlamıyla çözüme kavuşturulmuş değildir."

Reklam
Reklam

Başörtüsü sorununa da değinen Şirin, şöyle devam etti: "Geçtiğimiz yıl üniversitelerde okuyan kızlarımızın başörtüsü özgürlüğü bizi sevindirmiş ve umutlandırmıştı. Avukat ve hakimlere tanınan başörtüsü özgürlüğü umutlarımızı daha da artırdı. Ancak Memur-Sen olarak referandum niteliğinde sayılabilecek ve on iki milyonu bulan imza kampanyamıza rağmen, sivil toplum kuruluşlarının, siyasilerin tüm açıklamalarına rağmen, toplumumuzdaki başörtüsüne sıcak bakışa rağmen hala kamuda başörtüsü özgürlüğü sağlanamamıştır. En kısa zamanda bu kısıtlamanın sona ermesini diliyoruz."

Kadın cinayetlerinin önüne geçilemediğini sözlerine ekleyen Şirin, "Tüm önlemlere rağmen her gün onlarca kadın şiddete maruz kalıyor ya da birçoğu öldürülüyor. Bakanlık bu konuda çeşitli çözümler geliştiriyor ancak yetersiz kalıyor ki ölüm haberleri hız kesmiyor. Her gün güçlenen ve gücünün farkına varan kadına karşı tek çözümü cinayet zanneden erkeğin bulunduğu toplumda eğitim konusunun ne kadar önemli olduğunun hepimiz farkındayız ve eğitim konusunda somut adımlar atarak artık bu sorunu aşmalıyız" diyerek, sözlerini bitirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: