Memur-sen’den, 1 Mayıs Açıklaması

Memur-Sen Adıyaman Şubesi tarafından 1 Mayıs günü münasebetiyle basın açıklaması yapıldı.Memur- Sen Adıyaman Şubesi'nde yapılan...

Memur-Sen Adıyaman Şubesi tarafından 1 Mayıs günü münasebetiyle basın açıklaması yapıldı.

Memur- Sen Adıyaman Şubesi'nde yapılan basın açıklamasına Memur- Sen Adıyaman Şube Başkanı Gaffari İzci ve sendika üyeleri katıldı. Basın açıklamasını okuyan Memur- Sen Adıyaman Şube Başkanı Gaffari İzci, “Memur-Sen Konfederasyonu olarak, “Hak, emek, barış ve kardeşlik yolunda Çanakkale’deyiz.” 1 Mayıs’ı Çanakkale Kordon Meydanı’nda coşkuyla ve bayram havasında kutluyoruz. Şehitler diyarı Çanakkale’den hükümete ve tüm kamuoyuna sesleniyoruz. Biz, bu ülkenin kamu görevlileri olarak, iş güvencemizin korunmasını, saygın iş ve insan onuruna yakışır bir ücret anlayışının hakim olmasını, taşeronlaşmanın son bulmasını, bütün kamu görevlilerinin kadrolu olmasını, insanlık dışı bütün çalışma şartlarının ortadan kaldırılmasını istiyoruz.

Reklam
Reklam

Biz, sendikal örgütlenmenin önündeki engel ve yasakların kaldırılmasını, grev ve siyaset hakkının kamu görevlilerince de kullanılmasını istiyoruz. Biz bu ülkenin kadın, erkek, genç çalışanları olarak hep birlikte el ele vererek 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramında bir kez daha haykırıyoruz. Çalışma şartlarımızı insan onuruna uygun hale getirmek, özgürlüklerimize yönelik sınırlamaları kaldırmak, ücretlerimizi artırmak, emekli maaşımızı yükseltmek, taşeronlaşmaya son vermek, işsizliği bitirmek, kadınlara yönelik yasakları kaldırmak. Kamu görevlilerinin grev ve siyaset hakkına sahip olmasını sağlamak, rotasyona izin vermemek, mahrumiyet bölgesinde görev yapan kamu görevlilerine teşvik uygulamasını hayata geçirmek, iş güvencesine dokundurmamak bizim işimiz, bizim görevimizdir" dedi.

İzci, bu konudaki kırmızı çizgilerinin, kamu görevlileri için iş güvencesi, ülke ve millet için, şehitlerin, gazilerin ve bölünmez bütünlük olduğunu bir kez daha haykırdıklarını ifade ederek şöyle devam etti:

"Türkiye’nin en büyük Konfederasyonu olarak, iş güvencesini tartışmayız, tartıştırmayız. Buradan üzerinde uzlaştığımız konular ile kamu görevlilerinin haklı beklentilerini, hep birlikte bir kez daha haykırıyoruz. Biz, bu ülkenin vatandaşları olarak; ülkemizde kardeşlik ikliminin hakim olmasını, terörün son bulmasını, medeniyet değerlerimizin yaşanır olmasını, kimsenin öteki olmamasını, inancımıza saygı duyulmasını, düşüncelerimize tahammül edilmesini, kadın ve erkeğin eşit fırsatlara sahip olmasını, çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla vatanın ve milletin bölünmezliği konusunda ortak iradeye sahip olunmasını, bütün bunları hayata geçirecek Yeni Anayasanın bir an önce yürürlüğe konulmasını istiyoruz. Biz, dünya insanlık ailesinin fertleri olarak; dünyada kanın durmasını, dünya nimetlerinin insanlık ailesi tarafından hakça paylaşılmasını, savaşların son bulmasını, emperyalist sömürülerin bitirilmesini, herkesin birbirine saygı duyduğu, Yaradandan ötürü yaratılanların hoş görüldüğü bir dünya istiyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: