Memur-Sen'den Almanya'ya kınama

ANKARA (İHA) - Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, sözde Ermeni soykırımının Almanya Federal Parlamentosu'nda kabul edilmesi nedeniyle, Almanya Büyükelçiliği'ne bir kınama mektubu gönderdi.

Sözde Ermeni soykırımının anılmasına ilişkin önergenin kabulünden dolayı duyulan üzüntü ve rahatsızlığın belirtildiği mektupta Aksu, şu ifadelere yer verdi:

"Almanya Parlamentosu'nun, Ermeni soykırımı iddialarını anmayı öngören tasarıyı oybirliğiyle kabul etmesi, Memur-Sen camiası tarafından üzüntüyle karşılanmıştır. Son zamanlarda Ermeni soykırımı iddiaları uluslararası kamuoyunda gündeme getirilmekte, ülkemize ve tarihimize yönelik haksız ve gerçek dışı ithamlarda bulunulmaktadır.

Reklam
Reklam

Ülkemizde yaşayan Ermeni vatandaşlarımız tarafından da teyit edildiği gibi, tarihte Türkler'in Ermeniler'e karşı uyguladığı bir soykırım yoktur. Bunu tüm Almanya ve uluslararası kamuoyu böyle bilmelidir. Ermeni soykırımı iddialarını öngören tasarının kabul edilmesi, Memur-Sen camiasını derinden yaralamıştır. Türk-Alman ilişkilerini de derinden yaralayacaktır. Almanya Parlamentosu'nu kınıyor, kabul edilen bu tasarıdan vazgeçilmesini talep ediyoruz."