Memur - Sen'den Annelen Günü Açıklaması

Memur-Sen Erzurum İl Temsilcisi Abdullah Duman, Anneler Günü mesajı yayımlayarak, "Tüm kadınlarımızın Anneler Gününü kutlarken,...

Memur-Sen Erzurum İl Temsilcisi Abdullah Duman, Anneler Günü mesajı yayımlayarak, "Tüm kadınlarımızın Anneler Gününü kutlarken, annelerimizin hayatın her alanında karşılaştığı sorunlarla ilgili hassasiyet ve beklentilerimizi de bu anlamlı gün vesilesiyle bildirmek istemekteyiz." dedi.

"Anayasal dayanağı olan kadına yönelik pozitif ayrımcılık hakkını artık her platformda gözlemlenebilir olmasını istemekteyiz" diyen Duman, "Bu açıdan kadınlarımıza, iş hayatında oranlı kota hakkı talep etmekteyiz. Bu kota hakkının hem her iş ortamında istihdam sağlanmasında hem de kadınlarımızın liyakatlerine uygun her düzey yöneticilik hakkının verilmesinde uygulanmasını yarınlara bırakılmaksızın istemekteyiz. 'Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair 6284 Sayılı Kanun' ile aileye ve ailenin mihenk taşı olan annelerimize tanınan hukuki ve fiili imkânları her ne kadar olumlu adımlar olarak değerlendirsek de bazı konular üzerinde hala düşünmekteyiz. Bunlardan bazıları şu şekildedir: Kanunun, şiddet mağduru kadınlarımızın çalışma hayatına katılarak ayaklarının üzerinde durmasını sağlayacak olumlu hükümlerinden kreş yardımı imkânının süresi ve mali şartları açısından yetersiz oluşu pratikte kanunun niyetiyle çelişmektedir. Bu nedenle; şiddet mağduru kadınlara çalışmaları durumunda en az 1 sene süreli ücretsiz kreş imkanı sunulmasını talep etmekteyiz. Ayrıca, şiddet mağduru olmasına bakılmaksızın, asgari ücretli çalışan annelerimizin de bahse konu kanundaki şartlarla kreş hakkından süresiz olarak faydalanmasının, kadınlarımızın çalışma hayatına kazandırılmasında etkili çözümler olacağı kanaatindeyiz." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Duman, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin "Herkesin, kendisinin ve ailesinin sağlığı ve iyi yaşaması için yeterli yaşama standartlarına sahip olma hakkı vardır" hükmü kapsamındaki "giyim hakkının" da çalışma hayatındaki kadınlarımızın başörtü tahdidi ile ihlaline artık bir son verilmesini yakın geleceklere bırakılmaksızın önemle beklemekte, gerekli çözümlerin toplumsal hoşgörüyü sarsmayacak düzenlemelerle oluşturulmasını acilen istemekteyiz. Gerek başörtüsü sorununun, gerek kadınlarla ilgili her türlü sorun ve düzenlemelerin ve gerekse de çıkarılmış olan yeni yasanın olumlu hükümlerinin uygulamadaki hararetli takipçileri olan Memur-Sen Konfederasyonu Kadın Komisyonları olarak bizler aşağıda tanımladığımız tüm annelerimizin anneler günü kutlu olsun demekteyiz. Aile içi ve dışı her türlü şiddete tüm masumiyetlerine rağmen maruz kalırken "yuvam" bilinciyle hala mağduriyetini, mağruriyet gömleği ile saklamaya çalışan annelerimizin. En saf ve temiz halleriyle yaşam mücadelesi ve umuduyla yaşarken, anlamsız ve amansız saldırıların kurbanı olmakla kalmayıp, töre cinayetlerine mahkum edilen, belki anne sıfatına haiz olmuş belki de gelin olma, anne olma umudu taşırken tacizci karanlık solukların kasırgalarında hiçliğe, aslında "hep"liğe ulaşmış, mezarları kanayan güllerle donanmış annelerimizin -duydukları yerden- anneler günü kutlu olsun."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: