Memur-sen’den ‘bu Millet Bu Oyuna Gelmeyecek’ Açıklaması

Memur-Sen Adıyaman Şube Başkanı ve Memur-Sen’e bağlı sendika başkanları ortak bir basın açıklaması yaparak, Gezi...

Memur-Sen Adıyaman Şube Başkanı ve Memur-Sen’e bağlı sendika başkanları ortak bir basın açıklaması yaparak, Gezi Parkı olaylarının ardında ki uluslararası güçlere dikkat çektiler.

Sendika binasında yapılan basın açıklamasında konuşan Memur-Sen Başkanı Gaffari İzci, Gezi Parkı’ndaki bazı ağaçların sökülerek yerlerinin değişmesine tepki mahiyetindeki demokratik eylemin amacından saptırılarak, ülkedeki toplumsal huzurun bozulmasına neden olacak provokatif eylemlere dönüştürülmesini doğru bulmadıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Eylemlerin provokatörlerin devreye girmesiyle, marjinal grupların ve Türkiye’nin huzuruna kastedenlerin başrol oynadığı bir senaryoya dönüştürüldüğüne dikkat çeken Gaffari İzci, özellikle dış mihrakların bu konuda aktif olarak rol oynadığına işaret etti.

Gaffari İzci, “Hiçbir insani değerin ve hiçbir inancın kabul etmeyeceği bu olaylar sadece teröre, anarşi ve kaosa hizmet eder. Olayların belli bir noktadan sonra sırf bu amaç için devam ettirildiğini üzülerek takip ettik. Bu tür ortamlar demokrasi, insan hakları ve özgürlüğe hizmet eden ortamlar değil bilakis darbelerin, olağanüstü hallerin ve ergonekonvari yapıların hayat bulduğu ortamlardır. Bu ortama katkıda bulunanlar ve destek verenler hangi amaçla, ne adına ve kime hizmet ettiklerinin farkındalar mı? Bundan kimler fayda sağlar, bu olaylar kimleri sevindirir, İsrail’in başkenti Telaviv Türk Büyükelçiliği önünde toplanan Yahudiler Türkiye’deki provokatif eylemlere destek vermek için elleriyle zafer işareti yaparak İbranice, İngilizce ve Türkçe olarak ‘Erdoğan istifa’, ‘Türkiye laiktir laik kalacak’, ‘Durma, durdukça sıra sana gelecek’, ‘Diren Türkiye, diren İstanbul’ sloganları atmaları çok manidar değil midir? Onun için Memur-Sen olarak diyoruz ki hepimiz bunun hesabını çok iyi yapmalıyız. Hiç kimse bazı haklı taleplerin arkasına sığınarak ve evrensel değerleri öne sürerek darbe çığırtkanlığı yapanlara çanak tutamaz. Unutmayın, milletimiz bütün bu yapılanları çok iyi bir şekilde tahlil edip gözlemleyerek bir kenara not etmektedir. Yeri ve zamanı geldiğinde hak ettiği karşılığı verecek ve demokratik şamarı enselerine indirecektir. Hepimiz daha dikkatli, daha sorumluluk sahibi ve huzura katkı sağlayıcı bir tavır sergilemeli, aklıselimi egemen kılmalıyız. Memur-Sen olarak, öğrencilerin marjinal grupların tuzağına düşürülmesinin engellenmesi için eğitim çalışanlarına ve ailelere büyük görev düştüğünü hatırlatıyor, milletimizin sağduyusunun provokatörlerin hesaplarını bozacağına inanıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: