Memur-Sen'den Kamuda Kılık Kıyafet Özgürlüğü Için Eylem

Memur-Sen Konfederasyonu tarafından başlatılan ve üye sendikaların Türkiye genelinde desteklediği 'Kamuda Kılık Kıyafet Özgürlüğü İçin...

Memur-Sen Konfederasyonu tarafından başlatılan ve üye sendikaların Türkiye genelinde desteklediği 'Kamuda Kılık Kıyafet Özgürlüğü İçin 10 Milyon İmza Kampanyası' çerçevesinde bir eylem gerçekleştirildi.

Ulus Meydanı'nda gerçekleştirilen eyleme, eski Devlet Bakanı Hasan Celal Güzel ile bazı sivil toplum kuruluşları destek verdi. Memur-Sen Genel Mali Sekreteri ve Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, başlatılan imza kampanyasının 8 Şubat’a kadar devam edeceğini söyledi. Bayraktutar, yasaksız Türkiye talep edenlerin, kılık kıyafet özlemi çekenlerin atacakları her imzanın demokratikleşme adımlarını hızlandıracağını ifade etti.

Reklam
Reklam

Bayraktutar, "Darbe dönemlerinin ürünü olan ve kamu çalışanlarının kıyafetini seçme özgürlüğünü elinden alan mevcut Kılık Kıyafet Yönetmeliği, insanlık onurunu, hak ve özgürlükleri, evrensel ilkeleri yıllardan beri ayaklar altına almış, özellikle kamuda çalışan bazı memure kardeşlerimizin inancının gereği olarak örtmek istedikleri başörtülerine karşı anlamsızca şaşı bakmayı, hatta bu kardeşlerimize karşı hasmane bir bakış üretilmiştir.” dedi. Bayraktutar, yasakçılar tarafından dahi unutulmuş insan hak ve onuru ile bağdaşmayan uygulamaları, yönetmelikleri istemediklerini kaydetti. Açıklamanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: