Memur-Sen’den Kıyafet Özgürlüğü Için 10 Milyon Imza Kampanyası

Memur-Sen Amasya Şube Başkanı Şahin Gümüş, kılık kıyafet özgürlüğü için başlattıkları 'Özgürlük İçin 10 Milyon...

Memur-Sen Amasya Şube Başkanı Şahin Gümüş, kılık kıyafet özgürlüğü için başlattıkları 'Özgürlük İçin 10 Milyon İmza' kampanyasında toplanacak imzaları, Başbakanlık'a sunacaklarını söyledi.

Şahin Gümüş, yaptığı açıklamada, başörtüsü yasağı ve katsayı engeliyle başlayan baskı ve dayatmaların yoğun olduğu dönemlerde hiç taviz vermediklerini ifade etti.

Gümüş, "Temel hak ve özgürlüklerin tam anlamıyla sağlanması, din ve vicdan hürriyetinin en geniş şekilde yaşanabilmesi için birçok eylem ve etkinlik gerçekleştirdik. Savunduğumuz değer ve ilkelere yönelik dayatmaların da her zaman karşısında durduk. Bu kararlılığımızın yansıması olarak 30 Kasım 2012’de TBMM önünde kamu görevlilerinin kılık kıyafet özgürlüğünü elde etmeleri kapsamında başörtüsüne özgürlük eylemi gerçekleştirdik. Eğitim-Bir-Sen de bu sürecin içinde, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde 81 ilde basın açıklamaları yapmış ve yeni yılın ilk mesai gününde ülke genelinde gerçekleştirdiği 'serbest kıyafetle işe gitme' sivil itaatsizlik eylemiyle bu yöndeki taleplere dikkat çekmiştir." dedi.

Reklam
Reklam

Çalışmalarına bugün milleti de dâhil ederek 'Özgürlük İçin 10 Milyon İmza' kampanyasını başlattıklarını kaydeden Gümüş, "Düzenlediğimiz kampanya sonucunda toplanacak imzaları, Başbakanlık'a sunacağız.” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: