Memur-Sen'den "Özgürlük İçin 10 Milyon İmza" Kampanyası

Memur-Sen Sakarya Şubesi, "Özgürlük İçin 10 Milyon İmza" kampanyası başlattı.

Memur-Sen Sakarya Şubesi, "Özgürlük İçin 10 Milyon İmza" kampanyası başlattı.

Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) önünde stant kuran Memur-Sen üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarında serbest kıyafet uygulaması başlatılmasını için imza topluyor.

Memur-Sen Sakarya Şube Başkanı Ahmet Öksüzali, gazetecilere yaptığı açıklamada, Memur-Sen'in kurulduğu günden itibaren temel hak ve özgürlükleri savunduğunu ve haksızlığa uğrayanların yanında olduğunu söyledi.

Öksüzali, temel hak ve özgürlüklerin tam anlamıyla sağlanması, din ve vicdan hürriyetinin geniş şekilde yaşanabilmesi için birçok eylem ve etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Reklam
Reklam

Öksüzali, savundukları değer ve ilkelere yönelik dayatmaların her zaman karşısında durduklarını belirterek, "30 Kasım 2012'de TBMM önünde kamu görevlilerinin kılık kıyafet özgürlüğünü elde etmeleri kapsamında başörtüsüne özgürlük eylemi gerçekleştirdik. Bugün bu çalışmalarımıza milletimizi de dahil ederek, 'Özgürlük İçin 10 Milyon İmza' kampanyası başlatıyoruz. Düzenlediğimiz kampanya sonucunda toplanacak imzaları, Başbakanlığa sunacağız" şeklinde konuştu.

Okullardaki kılık kıyafet özgürlüğünü takdir ettiklerini belirten Öksüzali, şunları söyledi:

"Bu uygulama ancak derse ve okula tanınmış bir ayrıcalık ve özgürlüktür. Öğrencilerin ve öğretmenlerin tamamına tanınmış bir hak değildir. Okula ve derse özgürlük tanıyan anlayış, bireyi görmezden gelmemeli, özgürlüğün herkese tanınması beklentisine karşılık vermelidir."

Muhabir: Uğur Subaşı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: