Memur- Sen’den Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kampanyası

Memur Sen’e bağlı sendikalar tarafından ‘Özgürlük için 10 milyon imza” adlı bir kampanya başlatıldı.Memur-Sen’e...

Memur Sen’e bağlı sendikalar tarafından ‘Özgürlük için 10 milyon imza” adlı bir kampanya başlatıldı.

Memur-Sen’e bağlı sendikalar tarafından Kdz. Ereğli iskele camisi önünde Özgürlük için 10 milyon imza” adlı bir kampanya başlatıldı. Kampanya ile bilgiler veren Memur-Sen’e bağlı Sağlık-sen Kdz. Ereğli Temsilcisi Ali Kabaş, demokratik ve özgür bir Türkiye için imza kampanyası başlattıklarını söyledi. Memur sen olarak ülkenin demokratikleşmesi için mücadele verdiklerini belirten Kabaş, “Memur-Sen olarak kurulduğumuz günden bu yana ülkenin demokratikleşmesi için mücadele verdik. 2007 yılında eşinin başı kapalı diye Cumhurbaşkanı seçtirmemek için ‘Ulusal Birlik Platformu’ oluşturanlara inat ülkemizin 7 bölgesinde ‘ Ortak Akıl Hareketi’ adı altında mitingler düzenledik. Ülkemizdeki demokratikleşmeye ivme kazandıran referanduma’ Toplumsal Sözleşmeye de yetmez ama evet’ diyerek destek verdik. Bunları daha demokratik bir Türkiye için yaptık” dedi.

Reklam
Reklam

1982 yılından beri Anayasanın yasaklamadığı, yasaların yasaklamadığı darbecilerin yönetmelikte ortaya koyduğu kılık kıyafet yönetmeliğinin artık rafa kaldırılmasını istedikleri kaydeden Kabaş, “Geldiğimiz noktada 79 yıl önce kadına seçilme hakkı tanımış, 79 yıl sonrada hala kıyafetini seçme hakkı tanımayan bir ülke konumundayız. Bunu 12 Eylül 2010 referandumuna kadar anlıyorduk. Çünkü devletin milleti olmuştuk. Devlet genellikle bürokratik devlet olduğu için vatandaşını dövmekten, darbelerden medet ummaktan, vesayetçilerin yaklaşımından keyif alan bir devletti. Ama artık bu devlet milletin devletidir. Anayasasının en az 23 maddesini daha çok özgürlükler boyutuyla değiştirmişken yüzde 58 ile bu millet iradesini ortaya koymuşken, halen daha darbecilerin giydirdiği daracık elbiseleri ile yol almaya çalışıyoruz. Bu milletin üzerindeki tüm vesayetler gibi 1982 yılından beri Anayasanın yasaklamadığı, yasaların yasaklamadığı darbecilerin yönetmelikte ortaya koyduğu kılık kıyafet yönetmeliğinin artık rafa kaldırılmasını istiyoruz. 1930’lu yıllarda milletin değerleriyle kavga eden anlayış, dinin dilini ezanın dilini de değiştirerek millete zulüm yaşattığında da yasal bir dayanağı yoktu. Sadece yönetmelik vardı. Ama 1950 yılında bu zulüm kaldırıldığı zaman tek bir kişi bile yasakçılar dahil niye bu yasağı kaldırdınız diye sormadı. Şimdi 1982 yılından beri toplum mühendisliği sonucu ortaya çıkan bir yasak var. Bu yasak halen burada duruyor. Buradan iktidara çağrımız, bu yasağı da kaldırdığında tıpkı 1950 de ezan orjinaline dönüp yasak kalktığında kimsenin karşı çıkmadığı gibi buna da karşı çıkan olmayacak. En azından karşı çıkan yasakçılar da karşı çıkmaya utanacaklar. Bunun için 10 milyon imza kampanyası başlattık” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Başlatılan kampanyanın Başbakan’ın da hükümetin de kulak vermesini istedikleri bir ses olduğunu ifade eden Kabaş, şunları söyledi: “Eğitim hakkında, çalışma hakkında, seçme ve seçilme hakkında eşitlik istiyoruz. Erkek inancıyla devlet memurluğu, siyasetçilik, meclis ve encümen üyeliği gibi çalışma ve siyaset hakkını kullanabiliyorken, aynı inanca mensup iki kadından başı açık olan kadın bu haklardan yararlanıyorken, başı kapalı olan kadına eş kontenjanından özgürlük tanıyan defolu ülke olmak istemiyoruz. Başörtülü kadın Cumhurbaşkanının, Başbakanın, bürokratın, devlet memurunun, belediye başkanının eşi olabilir. Ama bunların kendisi olamaz. Bu eşitsizliktir. Cinsiyet ayrımcılığıdır. Kadın kadına eşitsizliktir. Yönetmeliğin erkek kısmına bakıyoruz. Bıyıklar üzerinden olamaz, dudak hizasını geçemez, favoriler kulak hizasını geçemez, kadınların giyimine bakıyoruz. Başı kesinlikle açık olmalıdır. Neredeyse ayakkabı numarasına kadar karışan bir yönetmelik, yasal engel yok, anayasal engel yok, ama darbecilerin giydirdiği daracık elbiseler bu milletin üzerinde duruyor. Bunun artık rafa kaldırılmasını istiyoruz. Şimdi bu millet darbecilere yönetmeliğinizi de alın ve gidin demek istemektedir. Başbakan’ın da hükümetin de kulak vermesini istediğimiz ses budur”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: