Memur-Sen'den Zam Tekliflerine Tepki

Memur-Sen Kayseri İl Temsilcisi Aydın Kalkan ve üyeler, Kamu İşveren Heyeti'nin memur zammı teklifine tepki gösterdi.

Memur-Sen Kayseri İl Temsilcisi Aydın Kalkan ve üyeler, Kamu İşveren Heyeti'nin memur zammı teklifine tepki gösterdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı basın açıklamasında konuşan Aydın Kalkan, "Kamu İşveren Heyeti'nin getirdiği teklif, hükümetin yeterince sorun çözme ve kamu görevlilerinin haklarını koruma ve geliştirme endeksli bir yaklaşım içinde olmadığını, aksine teklifleri reddetme anlayışı üzerine politika geliştirdiğini göstermektedir. Memur-Sen olarak, hizmet kollarının sorunlarına yönelik tüm teklifleri 21 Mayıs akşamına kadar masada tutacağımızı, kamu görevlilerine yeni hak ve kazanımlar sağlayıncaya kadar da mücadele edeceğimizi buradan deklare ediyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Mevcut ekonomik göstergelere göre Kamu İşveren Heyeti teklifinin komik olduğunu belirten Aydın Kalkan, açıklamalarını şöyle devam etti:

"Hükümetin, Kamu İşveren Heyeti aracılığıyla kamu görevlilerine önerilen 2012 yılı için yüzde 3 + yüzde 3, 2013 yılı için yüzde 2 + yüzde 3 zam teklifi komiktir. Komik olduğu kadar da Türkiye'nin ekonomik gerçeklerini yansıtmamaktadır. Buradan Kamu İşveren Heyetine geçmişte büyümeden verilmeyen paylarımızı, yani alacaklarımızı da hatırlatmak isterim. 4/C statüsündeki çalışanlar kadroya alınmalıdır. Memur-Sen olarak çok hassas olduğumuz 4/C statüsündeki arkadaşlarımızın hakları konusunu gündemden düşürmeyeceğiz. 4/C statüsünde istihdam edilen personelin mevcut ücretlerine 200 TL seyyanen zam yapılmasını istiyoruz. 4/C statüsünde istihdam edilen geçici personelin 01.01.2013 tarihi itibarıyla mutlaka kadroya geçirilmesini istiyoruz."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: