Antalya'nın Alanya ilçesinde Memur-Sen Konfederasyonu tarafından düzenlenen Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Akil İnsanlar Heyeti Marmara Bölgesi Grubu’nda yer alan Memur Sendikaları (Memur-Sen) Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Başbakan'ın teklifinden sonra akil insan olmadığını belirterek, “Akil insan sayısı 63 değil, 76 milyon insanın en az yüzde 98'i akildir, akıllıdır” dedi.
Alanya ilçesinde Memur-Sen Konfederasyonu'nun düzenlediği 'Genişletilmiş Başkanlar Kurulu' toplantısı sona erdi. Bera Otel'de 25-28 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen toplantıda çözüm süreci, yeni anayasa, kılık kıyafet özgürlüğü, kamu personel danışma kurulu gündemi, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü ile 2013 yılı toplu sözleşme konuları değerlendirildi. Dünyadaki son gelişmeler ve sorunların da ele alındığı toplantı sonunda alınan kararları Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu açıkladı. Genel başkan Gündoğdu, çözüm süreci içerisinde Memur-Sen ve millet adına yer aldığını belirterek, Başbakan'ın teklifinden sonra akil insan olmadığını söyledi. Her türlü şiddetin ve illegal yapının karşısında kaostan beslenmeyen, milletin değerleriyle barışık ve demokrasiyi yeşertme mücadelesi veren herkesin akil insan olduğuna işaret eden Gündoğdu, "Akil insan sayısı 63 değil, 76 milyon insanın en az yüzde 98'i akildir, akıllıdır. Konfederasyonumuz çözüm sürecini ve akil insanlar grubunun çabalarını kararlılıkla desteklemektedir. Çözüm sürecindeki kırmızı çizgilerimiz ise şehit yakınları ve gazileri incitmemek, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüdür. Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda üyesi bulunan siyasi partilerin liderleri, anayasaların bir mutabakat metni olduğu gerçeğinden hareketle bir araya gelmeli ve sürecin hızlanması noktasında ortak irade beyanında bulunmalıdır" dedi.
Akil insanların dünya görüşünün birbirinden çok farklı olduğunu ancak terörün sona ermesi için uzlaşı içerisinde olduğuna işaret eden Gündoğdu, "Terörün sona ermesi için sunulacak çözüm önerileri farklı olabilir. İlk bakış milletin iradesi olması lazım. Demokrasi ağacının kökü yanıyorken dallarında asla meyve arayışında olmayız. Önce demokrasiyi yeşertmek gerekiyor. Hem canımız yanmasın, hem ekmeğiyiz gasp edilmesin, hem de kardeşliğimizin önündeki engeller kaldırılsın istiyoruz. Dolmabahçe Sarayı'ndaki toplantıda 'bunlarla niye bir aradayız?' diyebileceğim insanlar gördüm. Ama oradaki konuşmalarına tanıklık ettiğimde 'terör bitsin' diyorlardı. Onların yarın neler söyleyeceğini bilmiyorum. Söyledikleri söz, değerlerimize uygun değilse kabul etmem mümkün değil. Sendikalara bakıyoruz, PKK'ya çok kızanlar Ergenekon'a avukatlık yapıyor, Ergenekon'a çok kızanlar da PKK'ya avukatlık yapıyor. Memur-Sen'e bakıyorum sadece millete avukatlık yapıyor" diye konuştu.
“NİÇİN KARŞISINIZ? SORUN BİTERSE GEÇİM KAYNAĞIMIZDAN MAHRUM OLURUZ DİYE Mİ KORKUYORSUNUZ?”
Kürt sorununun çözümünde yer alacak akil insanların kamuoyuna duyurulduğu Dolmabahçe Sarayı'ndaki toplantıya katıldığı için, Kamu-Sen başkanı ve MHP lideri tarafından 'İhanet projesinde Başbakan ile biraraya geldiler' diye suçlandığını anlatan Gündoğdu şöyle dedi:
"Biz bu ülkenin 30 yıllık kangren olmuş bir sorununu çözmek için elinde bir bardak suyu olanın bile bu ateşe su taşıması için bir görev üstlendik. Hz. İbrahim'in ateşine su taşıma örneğinde olduğu gibi. Bir taraftan da Hz. İbrahim'in ateşine odun taşıyan kargalar hep olacak. Tarih bunun örnekleriyle doludur. Niçin karşısınız? Sorun biterse geçim kaynağımızdan mahrum oluruz diye mi korkuyorsunuz? Bu ülkenin bir sorunu çözmek için Başbakan ile Dolmabahçe Sarayı'nda, kamuoyunda, milletin önünde, şeffaf, çözüme yönelik bir toplantı yapmak mı ihanettir, Ergenekon'a ev sahipliği yapmak, ya da avukatlık yapmak mı ihanettir? 'Vatan bölünmez' diyenler, bu vatanı, milletin değerlerini, darbecilere peşkeş çekerek pazarlayanlardır."
Kamuda 'Kılık Kıyafet Özgürlüğü İçin 10 Milyon İmza Kampanyası' düzenlediklerini hatırlatan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, toplanan 12 milyon 300 bin imzanın, ana muhalefet partisinin oyundan fazla olduğunu öne sürdü. İlgili yönetmeliğin kılık kıyafet özgürlüğünü temin edecek şekilde değiştirilmesi gerektiğini savunan Gündoğdu, "Hükümetin, anayasal ve yasal dayanaktan yoksun 82 model kılık kıyafet yönetmeliğini hala yürürlükte tutmasını haklı gösterecek bir gerekçesi bulunmamaktadır" dedi.
Başkanlar kurulunun, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü 'Hak, emek, barış ve kardeşlik için Çanakkale’deyiz' temasıyla Çanakkale'de kutlamaya karar verdiğini kaydeden Gündoğdu, "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü işçi ve memur konfederasyonları olarak birlikte kutlamayı önemsemiştik. Ancak ilk olarak Kamu-Sen ve KESK arasındaki bildiri krizi, ardından da Disk ve Kesk'in dayanışma kavramıyla örtüşmeyen, bencil tutumları nedeniyle ortak kutlama imkanı ortadan kalkmıştır. Bu çerçevede konfederasyonumuz 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü Çanakkale ruhunu merkeze alarak, birlik ve beraberlik içerisinde ve bayram havasında kutlayacaktır" diye konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz