Memur-sen'in ‘özgürlük İçin 10 Milyon İmza’ Kampanyası

Memur-Sen Konfederasyonu’nun kamuda kılık kıyafet serbestisi için ülke genelinde başlattığı ‘Özgürlük İçin 10 Milyon İmza’...

Memur-Sen Konfederasyonu’nun kamuda kılık kıyafet serbestisi için ülke genelinde başlattığı ‘Özgürlük İçin 10 Milyon İmza’ kampanyası kapsamında Osmaniye’de de imza stantları açıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda açılan standın başında açıklama yapan Memur-Sen Osmaniye İl Temsilcisi Mücahit Çelik, “Memur-Sen Konfederasyonu olarak, kurulduğumuz günden beri temel hak ve özgürlükleri savunarak, haksızlığa uğrayanların yanında olduk. Başörtüsü yasağı ve katsayı engeliyle başlayan baskı ve dayatmaların yoğun olduğu zamanlarda, bu duruşumuzdan taviz vermeden mücadelemize devam ettik. Temel hak ve özgürlüklerin tam anlamıyla sağlanması, din ve vicdan hürriyetinin en geniş şekilde yaşanabilmesi için birçok eylem ve etkinlik gerçekleştirdik. Savunduğumuz değer ve ilkelere yönelik dayatmaların da her zaman karşısında durduk. Bugün de bu çalışmalarımıza milletimizi dahil ederek, Özgürlük İçin 10 Milyon İmza kampanyasını başlatıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Amaçlarının kılık kıyafet karmaşası oluşturmak olmadığını da ifade eden Çelik, “Biz Anayasa’da ve herhangi bir kanunda olmayan kılık-kıyafet yönetmeliğinin değiştirilmesini istiyoruz. Referandumda kadınlara ayrıcalık hakkını onaylayan milletimiz bilsin ki; kamuda kadınlar kategorize edilmekte ve kadınlar arası ayrımcılık uygulanmaktadır. Ülkenin hür ve eşit bütün yurttaşları aynı hakları kullanamamakta, özellikle inancı gereği baş örtüsü takan kamu çalışanlarına zorla başları açtırılmakta ve bu uygulamayla bizzat devlet tarafından kadına psikolojik şiddet uygulanmaktadır. Demokratikleşme yolunda önemli adımlar atan ve lider ülke olma konumunda olan Türkiye, bu ayıbından en kısa zamanda kurtulmalıdır. Başörtüsü yasağının kalkması talebemizi de içeren bu toplayacağımız imzalar, hayata geçirilmek üzere Başbakanlık’a sunulacaktır. Toplumsal duyarlılığı olan sivil toplum örgütleriyle, kurum ve kuruluşları imza kampanyamıza destek olmaya çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

Kampanya kapsamında 'ozgurlukicin10milyonimza.com' adlı internet sitesi de açtıklarını belirten Çelik, Osmaniye’de Cumhuriyet Meydanı’nın yanı sıra Ziraat Bankası önünde ve Park 328 AVM’de olmak üzere 3 imza standının açıldığını ve kampanyanın 9 Şubat’a kadar devam edeceğini bildirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: