Memurlar Afyonkarahisar’da Da İş Bıraktı

KESK ve Türk Kamu Sen’e bağlı sendikaların yurt genelinde gerçekleştirdiği iş bırakma eylemi Afyonkarahisar’da da...

KESK ve Türk Kamu Sen’e bağlı sendikaların yurt genelinde gerçekleştirdiği iş bırakma eylemi Afyonkarahisar’da da yapıldı.

Afyonkarahisar İl Defterdarlığı binası önünde bir araya gelen Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve Türk Kamu- Sen’e bağlı sendika üyeleri, hükümetin kamu çalışanları konusunda gerçekleştirdiği politikaları protesto etti. Eyleme memurlarla birlikte çok sayıda sendika temsilcisi ile siyasi parti yöneticileri de destek verdi.

Basın açıklamasını okuyan Türk Kamu Sen’e bağlı Türk Büro-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Mustafa Akıllıbaş, hükümetin son on yıldır kamu çalışanları üzerindeki olumsuz politikalarına karşı, çalışanların ortak talepleri doğrultusunda Türk Büro Sen ile Büro Emekçileri Sendikası arasında yapılan değerlendirmeler sonucunda iş bırakma kararı aldıklarını söyledi. Akıllıbaş, “Yeni Anayasa değişikliği ile kamu çalışanlarının iş güvencesi ortadan kaldırılmak istenmektedir. Fazla mesailerin ödenmesi hususunda Maliye Bakanlığı,Gelir İdaresi Başkanlığı ve Siyasi parti grupları ile defalarca görüşüldü ancak; ödenmesi konusunda mesafe kaydedemedik Vergi Haftası kapsamında bir dizi etkinlik ve yarışma düzenlenmekte fakat bu etkinliklerde maliye çalışanlarının sorunlarına değinilmemektedir. Gece gündüz demeden devlet hazinesini para ile doldurma görevini yürüten fedakar maliye çalışanların sıkıntıları çözülmeden, kutlamaların kabul edilmesi mümkün değildir. Maliye çalışanları fazla mesai uygulamasının devam etmesini, çalışanlara ödenen ek ödeme tazminat gibi tüm ücretlerin emekli keseneğine tabi tutulmasını istiyor. Kamu görevlilerine ödenecek emekli ikramiyesinin hesaplanmasında esas alınan hizmet süresinde 30 yıl sınırlamasının kaldırılmasını talep ediyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: