Memurlar haftasonunu meydanlarda geçirdi

Memurlara yapılacak olan zam oranı Türkiye Kamu Sen üyeleri tarafından çeşitli illerde düzenlenen gösterilerle tepki gösterildi.

Haftasonu meydanlarda protesto mitingi yaparak geçiren Kamusen üyesi memurlar, hükümetin milletvekillerine yüzde 45 zam yaptığı hatırlatarak, memurlara yüzde 3 zam yapılmasına tepkilerini belirtti

Türk Eğitim Sen Antalya 2 No’lu Şube Başkanı ve Türkiye Kamusen Manavgat Temsilcisi fethi Kurt yaptığı yazılı açıklamada; Hükümetin hak adalet diyerek milletvekillerine %45,üst düzey brokratlara %30 zam yapmasına rağmen memurlarına 5 aydır zam yapmayarak “eşit işe eşit ücret “adaletini bizlere uygulamayanlara inat 5 Mayıs’ta 7 ilde Türkiye Kamu Sen üyeleri olarak bölgesel mitingler yapıldığını kaydetti. Başkan Kurt açıklamasına şöyl devam etti: “Benzine %23, mazota %24, elektiriğe %19 zam yapanlar Türk Memurunun maaşına %3’ü layık görebiliyorlar.

Reklam
Reklam

İnsanlık bunun neresinde,vicdan bunun neresinde, hak bunun neresinde, adalet bunun neresindedir? Sizin vicdanınızı sevsinler. Bizleri mağdur ederek, haklarımızı yiyerek bizlere meydanları işaret edenlere sesleniyoruz. Bizler %3 lere layık görenleri uyarıyoruz. Taleplerimiz milletin talebidir. Taleplerimiz çocuklarımıza daha iyi şartlarda yaşama hakkı talebidir. Taleplerimiz açlığı, sefaleti, çileyi çekenlerin haklı ve hakkaniyetli talebidir.

Emekli maaşlarımıza yansıyacak şekilde aylıklarımıza her ay 100 TL, yıllık 10+10 maaşlarımıza zam ayrıca dini bayramlarımızı Müslüman Türk olarak kutlayabilmek için 882+882 TL ikramiye istiyoruz. Şayet isteklerimiz yerine gelmezse üretimden gelen gücümüzü durdurmakta dahil olmak üzere haklarımızı alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.

Buradan yetkili konfederasyonada sesleniyoruz. Kapalı kapılar ardında üye yaptığınız gibi kapalı kapılar ardında sendikacılık yapıp memuru hükümete pazarlamayınız. Eğer sarı sendika değilseniz, eğer memurun yanındaysanız, memurun hakkını almak için buyurun meydanlara. Unutmamak gerekir ki meydanlara inmek yürek ister. Bizler Türkiye Kamu Sen olarak mangal gibi yüreğimizle meydanlardayız. Ferman Padişahınsa meydanlar ve alanlar bizimdir. Türkiye Kamu Sen Türk Memurun yükselen sesi ve soluğu olmaya haklı mücadelesini sonuna kadar sürdürmeye kararlıdır.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: