Memurlar hükümetten "ek zam" istedi

ANKARA (İHA) - Hükümetle memur sendikaları arasında 15 Ağustos'ta başlayacak olan toplu görüşmeler öncesi memurlar hükümetten "ek zam" talep etti.
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'e, Temmuz ayında yapılacak yüzde 2 zam oranının yüzde 7'ye çıkarılması önerisinde bulundu.

15 Ağustos'ta başlayacak toplu görüşme süreci öncesi Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Akyıldız ve beraberindeki heyet, Bakan Şahin'i makamında ziyaret etti. Ziyarette kamu çalışanlarının başta mali olmak üzere, bazı özlük hakları da gündeme geldi. Ziyarette konuşan Akyıldız, 2006 toplu görüşme sürecinde kamu çalışanları için tam ve mutlak sonuç almak gayretinde olduğunu ifade ederek, son dönemde açıklanan enflasyon rakamlarının hedeflerin çok üzerinde gerçekleştiğini kaydetti. 2006 yılı için öngörülen enflasyon rakamının yüzde 5 olduğunu söyleyen Akyıldız, "Bize 'Yüzde 5 verilemez verilemez' denildi. Görünen o ki, rakam yüzde 10'a çıkacak. Bizim hükümetten isteğimiz, bu zammın Temmuz'da yüzde 2 değil, yüzde 7,5'e çıkarılmasıdır. Hükümetiniz bunu gerçekleştirirse, kamu çalışanları kısa vadede ferahlayarak mutlu olur" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Akyıldız, ziyarette, Ağustos'ta başlayacak toplu pazarlık sürecine kavga için değil kamu çalışanlarının varolan sorunlarının çözümü için masaya oturacaklarını belirtti. Süreçte 4688 sayılı kanundan gelen haklarını iyi kullanmak istediklerini kaydeden Akyıldız, rahatsızlıklarının tüm iyi niyetli çabalarına rağmen sürecin bazı kesimlerce baltalanmaya çalışılması olduğunu söyledi. Türkiye'de kamu sendikacılığının daha çok yeni ve gelişmekte olduğuna vurgu yapan Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, toplu görüşme sürecinde ellerinde bulunan fırsatı kamu çalışanları lehine iyi değerlendirme niyetinde bulunduklarını ifade etti. Akyıldız, "Bunu iyi ve verimli kullanabilirsek sendikacılık anlamında iyi sonuçlar çıkabileceği kanaatindeyiz" diye konuştu.

2006 yılında kamu çalışanları adına toplu pazarlık sürecinin beşincisini gerçekleştireceklerine vurgulayan Akyıldız, çalışanlar arasında öncelikle gelir adaletini sağlama amaçlı çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Masada her yıl olduğu gibi grev ve toplu sözleşme taleplerini yine gündeme taşıyacaklarını ifade eden Bircan Akyıldız, memura disiplin affının önemine dikkat çekti.

Reklam
Reklam

Kamu çalışanları açısından verdiği mücadeleden dolayı Türkiye Kamu-Sen heyetine teşekkür eden Bakan Şahin ise Kamu-Sen'in toplu görüşme sürecinde heyet başkanı olarak avantajlı olduğunu, bunu da korumasının gerekliliğine işaret etti. Kamu çalışanlarının tüm taleplerini dikkatle dinleyen Bakan Şahin, süreç öncesi tüm önerilerin dikkatle inceleyeceği sözü verdi.