Memurlar Ile Hükümet Arasındaki Toplu Sözleşme Görüşmeleri

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde Eğitim Bir-Sen Şubesi üyeleri, Hükümet'in memurlara önerdiği ücret artış teklifine tepki gösterdi.

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde Eğitim Bir-Sen Şubesi üyeleri, Hükümet'in memurlara önerdiği ücret artış teklifine tepki gösterdi.

Kovancılar Eğitim Bir-Sen Şube üyeleri, Hükümet Konağı önünde, Eğitim Bir-Sen Şube binasına kadar slogan atarak yürüdü.

Şube Başkanı Atilla Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, 2012 için yüzde 3+3 ve 2013 için yüzde 2+3'ü kabul etmediklerini kaydetti.

Memur-Sen Konfederasyonu'nun 600 bine yaklaşan üye sayısıyla Türkiye'de en güçlü sivil toplum örgütü olarak toplu sözleşme yasasını referandumla birlikte çalışanlarına kazandırdıklarını belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Hükümetin istediği bir şekilde toplu sözleşme yasası çıkmış olsaydı, ocak ayında yüzde 3+3 ile çalışanlarımıza zam oranı verecekti ve herkes yerine oturacaktı. Bizler bunu kabul etmedik. Referandumda toplu sözleşeme yasasıyla birlikte elde etmiş olduğumuz bu hakkımızı sonuna kadar kullanacağımızı söylemek istiyoruz."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: