Memurlar mutabakat bekliyor

ANKARA (İHA) - Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, AK Parti Genel Merkezi'ni ziyaret ederek, parti yöneticileriyle görüştü.

Akyıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Şükrü Ayalan, Bülent Gedikli ve Akif Gülle ile yaptığı 1 saatlik görüşmenin ardından gazetecilere bir açıklama yaptı. Kamu çalışanlarının haklarıyla ilgili yarın saat 14.00'de Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in başkanlığında toplu pazarlık görüşmelerinin başlayacağını belirten Akyıldız, kamu çalışanlarının ortak görüşlerini diğer siyasi partilerin ardından, AK Parti yönetimine de aktardıklarını bildirdi. AK Parti yöneticilerine kamu çalışanlarının sorunlarının yoğunlaştığı ana başlıkları aktardıklarını ifade eden Akyıldız, "Bu görüşmeler ışığında kamu çalışanlarının taleplerinin haklılığı noktasında bir ifade beyanı söz konusu oldu. Bu da bizi memnun etti. İktidar partisinin bu anlamdaki ifadeleri ve konunun ciddiyetle ele alınmış olması kamu çalışanlarının beklentileri açısından umut vericidir. Pazarlık sürecinin bir mutabakat zaptı imzalanarak sonuçlanmasını umut ediyorum. İktidar partisinden de bu anlamda bir eğilim olduğunu hissettik" diye konuştu.
Kamu çalışanlarını mutlu edecek, ihtiyaç ve beklentilerine cevap verecek bir sonuç elde edilmesini beklediklerini kaydeden Akyıldız, "Bizim en büyük sorunumuzun grevli toplu sözleşmeli sendikal hak olduğu yönünde anlayış birliği ortaya çıktı. Bu sürecin hızlı bir şekilde ilerlemesi için önümüzdeki dönemin iyi değerlendirilmesi gerektiği yönünde fikir beyan edilmiştir. Bu da bizi mutlu etmiştir" dedi.

Reklam
Reklam