Memurlar Türkiye Kamu-Sen'i tercih etti

SAMSUN (İHA) - Türkiye'de 2005 yılı yetki tebliğine göre; 316 bin 38 memur Türkiye Kamu-Sen'i, 264 bin 60 memur KESK'i, 159 bin 154 memur Memur-Sen'i ve 4 bin 696 memur da BASK'ı tercih etti. Memurların büyük kısmı "Türkiye Kamu-Sen" derken, bu sendikanın Samsun İl Temsilcisi İsmet Çiftci, "11 iş kolunun 7'sinde Türkiye Kamu-Sen, 3'ünde KESK, 1 iş kolunda ise Memur-Sen yetki almıştır" dedi.

2005 yılı toplu görüşmelerinde memurların, kendilerini temsil etme hakkını, siyasi baskılara, koltuk, makam vaatlerine, bazı vekillerin de katıldığı kurum ziyaretlerine ve yine bazı vekillerin açık desteklerine rağmen Türkiye Kamu-Sen'e teslim ettiğini söyleyen Türkiye Kamu-Sen Samsun İl Temsilcisi İsmet Çiftci, "Sendikamız, her zaman olduğu gibi üzerine yüklenen sorumluluğu yerine getirmekte kusur etmeyecek ve verilen emanetin kıymetini bilecektir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, millete, "Bizi 3 yıl sonra görün" dediğini hatırlatan Çiftçi, bu sürenin dolduğunu ve 2005 yılı toplu görüşmelerin çetin geçeceğini de ifade ederek, "Öncelikle 2004 yılında attığı imzanın arkasında durmayan hükümet, memuru masada göremeyecektir. Eşit işe eşit ücret vaatlerine artık duymak istemiyoruz. Yoksulluk sınırının 600 YTL olduğu günümüzde ortalama memur maaşı 700 YTL civarındadır. 7 bin YTL ile geçinemediğini söyleyen milletvekillerinin milleti temsil ettiğini unutmaması gerekir. Bizleri temsil edenlerin bizimle aynı pastayı aynı şartlarda paylaşmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Sendikalarının memurun kendisine verdiği sorumluluğun ve görevin bilincinde olmaya devam edeceğini dile getiren Çiftçi, şöyle devam etti:

"Hükümetin tek taraflı açıkladığı yüzde 7.3 zammı biz duymadık ve duymamaya devam edeceğiz. 15 Ağustos'ta toplu görüşme masasına oturmadan önce hükümeti 2004 öncesindeki taahhütlerini yerine getirmeye ve eşit işe eşit ücret ödeyeceği kaynağı üretmeye davet ediyoruz. Toplu sözleşme masasında mazeret kabul etmeyeceğiz."

Reklam
Reklam