Memurlar Vakfı, Çanakkale Şehitlerini Anma Konferansı Düzenledi

Memurlar Vakfı (MEVA) Sincan Şubesi, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıldönümü münasebetiyle konferans düzenledi.Konferansa konuşmacı olarak...

Memurlar Vakfı (MEVA) Sincan Şubesi, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıldönümü münasebetiyle konferans düzenledi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar Osman Koç, Çanakkale savaşları sırasında yaşanan yoklukları ve Mehmetçiğin fedakarlığını anlattı. Çanakkale Zaferi'nin, sarsılmaz bir imanın ve birlik beraberliğin sonucu olduğunu vurgulayan Koç, “Bu savaşta Vanlı ile Edirneli, Karslı ile Muğlalı omuz omuza savaşmış ve şehit düşmüştür. Çanakkale toprağı Türkün, Kürdün, Çerkezin, Alevinin Sünninin keza topyekun bir milletin teri ve kanı ile sulanmıştır. Mehmetçik, geride bıraktığı hiçbir şeye takılmadan cepheye koşmuş, mukaddesleri uğruna canını vermiş ve bize bedeli Çanakkale’de ödenmiş bir hayat bırakmıştır. Varlığımızı ve sahip olduğumuz her şeyi onlara borçluyuz. Bu gün bizden baş isteyen, kol isteyen, can isteyen yok. Ecdadımıza layık bir nesil olmak, vatanımıza, milletimize hizmet etmek istiyorsak, bulunduğumuz konumda görevimizi en iyi şekilde yapalım yeter.” dedi.

Reklam
Reklam

MEVA Sincan Şubesi Başkanı Erdoğan Avcu, "Nesillerimize Çanakkale ruhunu aktarmayı görev bildik, bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da gezilerle ve konferanslarla Çanakkale’yi tanıtmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Konferans sonrası katılımcılara Çanakkale Savaşı akşam menüsü olan, şekersiz üzüm hoşafı ve kuru ekmek ikram edildi.

Programın sonunda Erdoğan Avcu, günün anısına Osman Koç’a plaket takdim etti. Yazar Koç, daha sonra okuyucuları ile buluşarak kitaplarını imzaladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz