Memurlar Yüzde 3+3 Memur Zammını Protesto Etti

Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl Temsilciliği tarafından hükümetin memurlara verdiği yüzde 3+3 maaş zammı protesto edildi....

Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl Temsilciliği tarafından hükümetin memurlara verdiği yüzde 3+3 maaş zammı protesto edildi. Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl Temsilcisi ve Türk Sağlık Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin, hükümetin memurları yoksulluğa ve sefalete sürüklediğini söyledi.

Memur maaş zamlarını protesto etmek için Türk Sağlık Sen üyesi bir grup memur İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplandı. Burada bir konuşma yapan Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Turgay Çetin, 2012 yılında kamu görevlilerinin ay boyunca sıfır zamla çalıştıklarını ve bu sürede doğalgaza yüzde 29,3, elektriğe yüzde 20, mazota ve benzine yüzde13, kömüre yüzde yüzde17, oduna yüzde 21, ulaşıma yüzde 16 zam yapıldığını söyledi. Hükümetin ekonomide yaptıkları yanlışı, dış politikada düştükleri zafiyeti ve ekonomiyi yönetememelerinin beceriksizliğini memura, emekliye, dul ve yetime fatura ettiğini kaydeden Çetin, 2013 yılı bütçesinin de TBMM’de aynı mantıkla gerçekleştirildiğini ifade etti. 2013 yılından memurlar olarak çok fazla bir beklenti içerisinde olmadıklarını vurgulayan Çetin: “Bundan önceki 10 yılda ne gördüysek, ne yaşadıysak, 2013 yılında da benzer şeylerle karşılaşacağız. Eğri cetvelden doğru çizgi çıkmaz. Hükümetin elindeki terazi bozuk, cetvel eğri, bu nedenle de yaptığı hesapların hepsi yanlış çıkıyor. 2013 yılı bütçesinde, bütçe açığının ve cari açığın, memur, emekli, dul ve yetimlerden kesilecek parayla ve yeni vergilerle kapatılmaya çalışılacağı görülüyor. Gelecek yıl bütçesinde enflasyon hedefi yüzde 5,3, büyüme hedefi yüzde 4 ama Özel Tüketim Vergisindeki artış yüzde 17, KDV artışı yüzde18 ve toplam vergilerdeki artış da yüzde14 olarak planlanmış. Bunun anlamı, dar ve sabit gelirlilerimizin sırtına binecek yeni vergilerdir. Bunun anlamı vergi dilimi nedeniyle, Haziran ayından sonra azalacak maaşlardır. Bunun anlamı, zahmeti, külfeti çalışanın sırtına bindirmek, nimeti mutlu azınlığa peşkeş çekmektir” dedi.

Reklam
Reklam

2002-2012 yılları arasında ülke ekonomisinin ortalama yıllık yüzde 6,8 oranında büyürken, kamu görevlilerine büyümeden pay verilmediğini ve pastadan aldıkları payların kısıldığını söyleyen Çetin, ekonomik kriz dönemlerinin, çalışanların haklarının budanması için bir fırsat olarak görüldüğünü ve bu dönemlerde çalışanların işsizlikle tehdit edildiğini savundu.

Çetin açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Yatırım paketi adı altında sanayici ve iş adamlarına milyarlarca liralık kaynak yaratılırken, memurlarımız ve memur emeklilerimiz açlığa, yoksulluğa ve sefalete sürüklenmektedir. Yalnızca 2012 yılı içinde banka hesabında 1 milyon lira ve üzerinde para bulunan mevduat sahiplerinin sayısı 6 bin 669 kişi artarak 51 bin 161 kişiye yükselmiştir. Bir yanda milyonlarına milyonlar katan mutlu azınlık varken diğer tarafta ek ödemeden, fazla mesaiden, ikramiyeden bile mahrum bırakılan, yüzde 3+3 zamma mahkûm edilen memurlar bulunmaktadır. Bilinmelidir ki, devletin bütçesi kimsenin babasının malı değildir. Bütçe de milli gelir de milletin ortak kaynağıdır. Hükümetin görevi, herkesin ortak malı olan bütçeyi adaletle yönetmek, elde edilen geliri, hakça paylaştırmaktır. 75 milyonun ortak kaynağından; milletin %99’u için ayrılan pay, milletin geri kalan yüzde 1’lik ayrıcalıklı kesimi için ayrılan pay kadar bile olamamıştır. Son 10 yıl içinde toplamda reel anlamda yüzde 68 büyüyen bir ülkede, çalışanların pastadan aldığı pay azalıyorsa, burada bir tutarsızlık ve adaletsizlik var demektir. Ülke insanı yanlış ekonomi politikalarıyla günden güne tüketilirken, yanlışı görme ve doğruya yönelme erdemi gösteremeyenlerin, vicdanı ve ahlak anlayışı mutlak sorgulanmalıdır.

Reklam
Reklam

İddialara göre Türk ekonomisi büyümektedir. Ancak, bu büyüme dar gelirliye, ücretli çalışana ve işsize yansıyacak tarzda gerçekleşmemektedir. Ülkemizde, gelir dağılımda yaşanan adaletsizlik hızla artmakta, zengin daha zengin, fakir daha fakir hale gelmektedir.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: