Memurlardan Başbakana Dilekçe

Tüm yurtta olduğu gibi Eskişehir’de de memurlar, emekli olduklarında maaşlarında yaşanan düşüşe dikkat çekmek için...

Tüm yurtta olduğu gibi Eskişehir’de de memurlar, emekli olduklarında maaşlarında yaşanan düşüşe dikkat çekmek için hazırladıkları dilekçeleri Türkiye Posta Telgraf Teşkilatı (PTT) aracılığıyla Başbakanlığa gönderdi.

PTT önünde toplanan memurlar adına konuşan Türkiye Kamu-Sen Eskişehir İl Temsilcisi İbrahim Dursun, ülke genelinde toplanan 500 bin dilekçeyle seslerini duyuracaklarını ve adalet isteyeceklerini söyledi. Türkiye’de ekonomik alanda görülen haksızlıkların başında memur emeklilerinin yaşadığı dramın geldiğini belirten Dursun, “Devlet memurlarının çalışırken aldıkları maaş ile emeklilik maaşları arasında çok büyük farklılıklar vardır. Memurlara çalışırken döner sermaye, ek ödeme, ek ders, fazla çalışma ücreti gibi ödemeler yapılırken; bu tür ödemeler prime esas kazançtan sayılmamakta ve emekliliklerinde de bu ödemeler emekli maaşlarına dahil edilmemektedir. Yapılan bu tür ödemelerin emeklilik maaşlarına yansımaması, memurların çalışırken aldıkları maaş ile emekli maaşları arasında büyük bir uçurumun oluşmasına neden olmaktadır. Bir memur çalışırken aldığı maaşın ancak yarısı kadar emekli maaşına hak kazanabilmektedir. Bu nedenle, devlete yıllarca hizmet etmiş memurların emekliliklerinde yoksulluk sınırının altında maaş almaları acı bir kader haline gelmektedir” dedi.

Reklam
Reklam

Dursun, adalet istemek ve hiçbir memurun emekliliğinin sefalete dönüşmemesi için toplandıklarını anlatarak şöyle konuştu:

“Biz, hak yerini bulsun, nimette de külfette de adalet ve eşitlik olsun istiyoruz. Memurun emekli olmasıyla birlikte gelirinde yaşanan bu düşüş, memurlar için emekliliği bir kabusa dönüştürmektedir. Memurlarımız, mutlu bir emeklilik hayali kuramamakta, emekli olanların çoğu, geçimini sağlamak için ikinci bir iş aramaktadır. Bu nedenle de emekli olmak istememektedirler. Yıllarca devlete hizmet ettikten sonra emekli olan 2 milyona yaklaşan memur emeklisi ve gelecekte emekli olacak memurlarımız, bu zulmü hak etmemektedir. Çalışanları arasında ücret adaletsizliğini gidermek zorunda olan hükümet, işçi-memur ayrımında yaşanan bu adaletsizliği görmelidir. Biz de Türkiye Kamu-Sen olarak, yaşanan adaletsizliği gözler önüne sermek ve bu haksızlığa dur demek için tüm Türkiye çapında dilekçe kampanyası gerçekleştirdik. Memurlarımız hazırlanan dilekçelerle yaşadıkları adaletsizliği dile getirdiler ve bu haksızlığın giderilmesini iktidardan talep etiler. Kampanyamız ülke genelinde büyük ses getirdi. Öyle ki, başka sendikaların yöneticileri dahi konfederasyonumuzu telefon ve faks yağmuruna tutarak kampanyamıza destek verdi. Şu an her ilimizde toplanan dilekçeler, il temsilcilerimiz tarafından ayrı ayrı bir eylemle Başbakanlığa gönderilmektedir.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: