Memurlardan ‘davullu Zurnalı’ Eylem

Denizli’de KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) ve Kamu-Sen’e bağlı memurlar, özlük haklarının düzeltilmesi için...

Denizli’de KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) ve Kamu-Sen’e bağlı memurlar, özlük haklarının düzeltilmesi için 'davullu zurnalı' eylem yaptı.

KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası ve Kamu-Sen’e bağlı memurlar özlük haklarının düzeltilmesi için tüm Türkiye’de bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. Denizli Vergi Dairesi Başkanlığı önünde toplanan memurlar, burada bir süre slogan attı. Bazı memurların katılmadığı ve vergi dairesinin üst katlarından izlediği eylemde polis geniş güvenlik önlemleri aldı.

Reklam
Reklam

Memurlar arasında her türlü ayrımcılığın giderilmesinin gerektiğini belirten Türk Büro Sen Denizli Şube Başkanı İsmail Maral yaptığı konuşmada, “Biz fazla mesai ücretlerini kaldıran anlayışa hayır diyoruz. Güvencesiz çalışmak istemiyoruz. Özelleştirme ve taşeronlaşmaya son verilmesini istiyoruz. Ek ödeme ve her türlü ücretin emekliliğe dahil edilmesini istiyoruz. Biz bugün bunlar için meydana indik ve bu taleplerimizin kabul edilmesini istiyoruz” dedi.

Konuşmanın ardından davul zurna eşliğinde oynamaya başlayan memurlara arkadaşları alkışlarıyla destek verdi. Halay çeken grubu yoldan geçen vatandaşlar da ilgiyle izledi. Eyleme katılmayan memurlar ise mesailerine içeride devam etti. Eylemin ardından toplu bir şekilde sendikalarına gitmeye çalışan grubun önünü polis kesti. KESK’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası üyelerinin toplu şekilde yürümesine izin verilmemesi üzerine kısa süreli tartışmalar yaşandı.

Grup daha sonra sessiz şekilde sendikalarına gitti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: