Memurlardan hükümete tepki

AMASYA (İHA) - Türk Sağlık - Sen Amasya Şube Başkanı Sezai Kaya, memurların haklarını alamadıkları taktirde iş gücünün yavaşlatılacağını, bölgelerde ve illerde eylemler yapacaklarını bildirdi.

Sezai Kaya, yaptığı açıklamada, 631 sayılı kanun hükmündeki kararname ile Şubat ayında 250 milyon lira ile 450 milyon lira arasında üst bürokratlara artış yapıldığını, diğer memurların bu artıştan faydalanamadığını hatırlatarak, "Bugünkü toplu sözleşme masasında müzakere edilen geriye dönük yüzde 32.4'lük memur alacağı istenmektedir. 30 milyar dolar batık bankalara verilirken, 30'da biri kadar tutan 3 milyar dolar çalışanlara çok mu görülüyor" dedi.

Reklam
Reklam

Memurların hakları verilmediği taktirde iş gücü yavaşlatma eylemi yapacaklarını kaydeden Kaya, "Bölge ve illerde eylemler yapılacak. Biz kamu çalışanları olarak alacaklarımız verilmediği taktirde siyasi iradeye hesap soracağız. Açlığa, sefalete ve yokluğa mahkum edilen çalışanlarımızın hesap soracağı gün çok yakındır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.