Memurlardan Kamuda Kıyafet Özgürlüğü Için Açılan Imza Kampanyasına Destek

Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Büro-Memur-Sen Gaziantep Şubesi üyeleri, kamudaki kılık-kıyafet yönetmeliğinin değiştirilmesi için başlatılan 'Özgürlük için...

Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Büro-Memur-Sen Gaziantep Şubesi üyeleri, kamudaki kılık-kıyafet yönetmeliğinin değiştirilmesi için başlatılan 'Özgürlük için 10 Milyon İmza' kampanyasına destek verdi.

Büro-Memur-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Yıldız, Memur-Sen İslâhiye Temsilcisi Ali Doğanyılmaz ve birçok üyenin katılımıyla yapılan basın açıklamasını okuyan Eğitim-Bir-Sen İslahiye Temsilcisi Ali Bülent Çolak, sendikalarının kurulduğu günden bu yana temel hak ve özgürlükleri savunduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Her zaman haksızlığa uğrayanların yanında olduklarını vurgulayan Çolak, "Başörtüsü yasağı ve katsayı engeliyle başlayan baskı ve dayatmaların yoğun olduğu zamanlarda, bu duruşumuzdan taviz vermeden mücadelemize devam ettik. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin kılık ve kıyafetine dair yönetmelik ile kadın çalışanların ayakkabısının şekline, saçını tarama şekli ve modeline, tırnak kesimine, gömleğinin kol ve yaka şekline, etek boyuna, pantolonunun şekline ve başını örtüp örtmeyeceğine kadar düzenleme yapma yetkisini kendisinde bulan çarpık zihniyetin bakiyesi halen devam ediyor." dedi.

"Cumhurbaşkanını seçen kadınlarımız, çalışma hayatında kendi kıyafetini seçememektedir." diyen Çolak, "Saydığımız gerekçelerden dolayı saç, sakal, bıyık, favori ve tırnak uzunluğu ile ilgilenen, kadınlara başı açık olmayı dayatan, kazağın yakasıyla, pantolonun kumaşıyla, ayakkabının topuk boyuyla ilgilenen, Anayasada ve herhangi bir kanunda olmayan 1982 model darbe dönemi kalıntısı kılık-kıyafet yönetmeliğinin değiştirilmesini istiyoruz." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Özellikle inancı gereği başörtüsü takan kamu çalışanlarına zorla başlarının açtırıldığına ve söz konusu uygulamayla bizzat devlet tarafından kadına psikolojik şiddet uygulandığına dikkat çeken Çolak, "Yapılan, cinsiyet ayrımcılığıdır, demokratikleşme yolunda önemli adımlar atan ve lider ülke olma konumunda olan Türkiye, bu ayıbından en kısa zamanda kurtulmalıdır. Memur-Sen ailesi olarak, çalışmalarımıza, milletimizi dâhil edecek yeni bir adım atarak konfederasyonumuza bağlı 11 sendika, şube başkanlıkları, il, ilçe ve işyeri temsilcilikleri tarafından stant açılarak 'Özgürlük İçin 10 Milyon İmza' kampanyası başlatmış bulunuyoruz. Ayrıca internet ortamında katılmak isteyen destekçilerimiz için de www.ozgurlukicin10milyonimza.com adıyla site açmış bulunmaktayız. Düzenlediğimiz kampanya sonucunda toplanacak imzalar merkezimize ulaştırılacak ve sendika genel merkez yöneticilerimiz ve genel başkanlarımızca Başbakanlık'a sunulacaktır." diye konuştu.

Katılımcılar, açıklamanın ardından olaysız bir şekilde alandan ayrıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: