Memurlardan Zam Teklifine 'sandıklı' Protesto

Memur Sen, Hükümetin 3+3 oranındaki maaş zammını protesto etti. Memur-Sen’e bağlı Eğitim Sen üyesi bir...

Memur Sen, Hükümetin 3+3 oranındaki maaş zammını protesto etti. Memur-Sen’e bağlı Eğitim Sen üyesi bir grup kamu çalışanı, hükümetin önerdiği zam teklifinin yok hükmünde olduğunu belirterek beklentilerinin karşılanmaması durumunda tepkilerini 'sandıkta' ortaya koyacaklarını söyledi.

İstanbul Valiliği önünde toplanan bir grup Eğitim Bir-Sen Sendikası üyesi kamu çalışanı hükümetin zam teklifini protesto etti. “Sayın Başbakan 3 dedin 4 yaptık, perişanız, açız, yok hükmünde olan bir teklif için eylem eylem, iş bırakma” yazılı pankartlar açan grup, “hükümet şaşırma sabrımızı taşırma, hükümetin teklifi yok hükmündedir, masada yoranı sandığa boğarız” şeklinde slogan attı.

Reklam
Reklam

Grup adına açıklamalarda bulunan Eğitim Bir-Sen İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Emrullah Aydın, tarihte ilk kez memurların 6 aydır zam alamadıklarını belirterek, enflasyonun yüzde 12-15'lerde bulunduğu bir dönemde memurlara yüzde 6’lık zammın kabul edilmesinin mümkün olmadığını ileri sürdü. Bundan sonraki süreçte eylemlere iktidar üyelerinin bulunduğu binaların önünde devam edeceklerini belirten Aydın, “2014 yılı çok uzak değil. Bu sözleşme iki yıllığına yapılıyor. 2014 yılındaki seçimlerde, eğer memuru yorarlarsa sandığa boğacağımızı buradan deklare ediyoruz.” dedi.

Basın açıklamasının tamamlanmasıyla birlikte sendika üyeleri valilik önünden dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: