Memurların Eylemi

Trabzon ve Gümüşhane'de Kamu-Sen ve KESK'e bağlı memurlar eylem yaptı.

Trabzon ve Gümüşhane'de Kamu-Sen ve KESK'e bağlı memurlar eylem yaptı.

Atatürk Alanı'nda ilk olarak Kamu-Sen'e bağlı sendika üyeleri toplandı. Burada açıklama yapan Kamu-Sen Trabzon Temsilcisi Coşkun Dilber, toplu sözleşme ve grev hakkının, kamu görevlilerinin uluslararası sözleşmelerden doğan anayasal hakkı olduğunu ifade ederek, "Ancak yıllar süren mücadelemiz sonucunda yapılan düzenlemede grev hakkı görmezden gelinmiş, toplu görüşmenin bile gerisinde bir sistem getirilmiştir. Bu yolla toplu sözleşme sistemi sulandırılmış, sürüncemede bırakılmış ve gücümüz kırılmak istenmiştir" dedi.

Reklam
Reklam

Eylemlerinin devlete ve kendilerinden hizmet alan vatandaşlara karşı olmadığını vurgulayan Dilber, şöyle konuştu:

"Bizler yıllardır Türk memurunu yok sayan, sorunlarımıza çare üretmeyen, önümüzü tıkayan ve bizlere başka çıkar yol bırakmayanlara karşı demokratik hakkımızı kullanıyoruz. Bizler iş bırakma eylemi yapmaya karar verdiğimizde gördük ki siyasi ve ekonomik bir cenderenin kıskacında ezilen her kesim, hislerine tercüman olacak bir ses bekliyor."

Kamu-Sen'in açıklamasını tamamlamasının ardından alana gelen KESK üyeleri ise davul, zurna ve kemençe eşliğinde horon oynadı, halay çekti.

KESK adına açıklama yapan KESK Trabzon Dönem Sözcüsü Muhammet İkinci ise Türkiye'nin dört bir yanında kamu emekçileri olarak, sadece kendileri için değil, insanca yaşamı hak eden herkes için grevde olduklarını ifade ederek, "Tüm emekçileri, işçileri, halkımızı, yoksulluğun, sefaletin, baskıların karanlık dünyasına karşı mücadele içinde birleşmeye ve geleceğimize hep birlikte sahip çıkmaya çağırıyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

-Gümüşhane-

Gümüşhane'deki eylemlerde ise Zafer Meydanı'nda toplanan Kamu-Sen'e bağlı yaklaşık 250 üye adına açıklama yapan Gümüşhane Şubesi Başkanı Mustafa Fevzi Akçay, sözün bittiği, hoşgörünün karşılıksız kaldığı, diyalog mekanizmasının tahrip edildiğini ifade ederek, "Son çare olarak eylemi seçmek zorunda kaldık. Hakkımızı almak, iktidarı uyarmak, Türkiye'nin demokrasi ile yönetildiği, demokrasinin temelinde tüm kesimlerin haklarının korunması gerektiğini hatırlatmak için bugün buradayız. Yalnızca memurların değil, emekli, dul ve yetimlerinin de seslerine kulak verilmesi için bugün buradayız. Eylemimiz asla devletimize ve bizlerden hizmet alan vatandaşlarımıza karşı değildir" dedi.

Kamu-Sen'in basın açıklamasından sonra aynı alan gelen Memur-Sen üyeleri adına açıklama yapan Gümüşhane Şubesi Başkanı Veli Ağaç ise "Toplu Sözleşme Kanunu'nu çıkaran hükümet 5 aydır kamu çalışanlarına zamlı maaş veremezken, şike, emekli vekillerin maaşları söz konusu olunca yerinde duramamakta, memur söz konusu olunca kılını kıpırdatmamaktadır. Kamu İşveren Heyeti'nin, dolayısıyla hükümetin bu tavrını not ediyoruz ve hükümete kalkınmada iyi gidiyor olabilirsiniz ama adalette ve gelirin adil dağıtımında sınıfta kaldınız diyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Zafer Meydanı'na son olarak gelen Eğitim-Sen Gümüşhane Şubesi üyeleri adına açıklama yapan Şube Başkanı Fikret Ustaoğlu, hükümetin verdiği maaş zammını kabul etmeyeceklerini belirtti.

Her üç sendikanın ayrı ayrı yaptığı açıklama sonrası gruplar dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: