Memurların Eylemi

Osmaniye'de Kamu-Sen üyeleri, davullu zurnalı iş bırakma eylemi düzenlendi.

Osmaniye'de Kamu-Sen üyeleri, davullu zurnalı iş bırakma eylemi düzenlendi.

Kamu-Sen Osmaniye Şube Başkanı Beyazıt Aslan, Cumhuriyet Meydanı'ndaki eylemde, kendilerine destek veren KESK, Birleşik Kamu-İş üyeleri ile CHP ve MHP teşkilatına teşekkür etti.

Yıllardır kamu görevlilerinin hak ve menfaatlerinin ilerletilmesi için mücadele verdiklerini kaydeden Aslan, 2002-2012 yılları arasında ülke ekonomisinin ortalama yıllık yüzde 6.8 oranında büyüdüğünü, fakat kamu görevlilerine büyümeden pay verilmediğini savundu.

Reklam
Reklam

Son 10 yıl içinde reel anlamda yüzde 68 büyüyen Türkiye'de, çalışanların aldığı payın azaldığını iddia eden Aslan, "Türkiye'de bir taraftan en hızlı büyüyen ekonomiyle övünen yetkililerin, diğer taraftan memurlarına ve emeklilerine 4 aylık enflasyon kadar maaş artışı teklifi sunması, anlaşılır ve kabul edilebilir değildir. Bizler yıllardır Türk memurunu yok sayan, sorunlarımıza çare üretmeyen, önümüzü tıkayan ve bizlere başka çıkar yol bırakmayanlara karşı demokratik hakkımızı kullanıyoruz. Türkiye Kamu-Sen'in bu eylemi, yıllardır ihmal edilen, kaderiyle baş başa bırakılan işçinin, esnafın, çiftçinin, dar ve sabit gelirli tüm kesimlerin eylemi gibi kabul gördü" diye konuştu.

Aslan, haklarını alana kadar mücadelelerinin devam edeceğini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: