Memurların Eylemi

Antalya, Muğla ve Isparta'da kamu çalışanlarının iş bırakma eylemi kapsamında memurlar, protesto gösterisi yaptı.

Antalya, Muğla ve Isparta'da kamu çalışanlarının iş bırakma eylemi kapsamında memurlar, protesto gösterisi yaptı.

Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Eğitim-Bir-Sen üyesi memurlar, hükümetin toplu iş sözleşmesinde verdiği zam oranını protesto etmek amacıyla Bayındır Park'ta toplandıktan sonra sloganlar atarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önüne kadar yürüdü.

Eğitim-Bir-Sen Antalya Şube Başkanı Süleyman Gökçen, burada yaptığı basın açıklamasında, Kamu İşveren Heyeti'nin ilk toplu sözleşmedeki anlaşmazlığın baş sorumlusu olduğunu savunarak, yapılan zam teklifinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Öğretmen ve Öğretim elemanlarının en düşük ücret alan kamu görevlisi olduğunu ifade eden Gökçen, hükümetin Toplu Sözleşme Kanunu referandumdan 19 ay sonra çıkardığını, 5 aydır kamu çalışanlarına zamlı maaş verilmediğini ifade ederek, ek ödemeyle ilgili mağduriyetlerinin masada kaldığını öne sürdü.

-Muğla-

Memurların iş bırakma eylemi kapsamında Muğla'da düzenlenen gösterilerde ise, Eğitim-Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Sebahattin Akkır, Sınırsızlık Meydanı'nda yaptığı açıklamada, toplu sözleşmenin sonuçları itibarıyla 2.5 milyon memur ile 1.8 milyon memur emeklisini hayal kırıklığına uğrattığını kaydederek, "Ekonomi büyüyor, Türkiye zenginleşiyor' diyenlerin kamu çalışanları söz konusu olunca, 'Daha fazla veremeyiz. Yoksa Yunanistan'a döneriz' edebiyatına sarılmalarını inandırıcı bulmuyoruz. Eğer büyüme varsa, bunun maaşlarımıza da yansıtılmasını istiyoruz" dedi.

Aynı meydanda halay çekerek protesto gösterisi yapan KESK üyeleri adına açıklama yapan Hulusi Kalaycı ise, güvenceli istihdam istediklerini kaydederek, "Tüm ek ödemelerin emekli aylığımıza yansıtılmasını istiyoruz. Ücretlerimizin vergi dilimi artışından etkilenmemesini istiyoruz. Son 10 yıl boyunca emekçilerin maaşları sürekli eridi" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Eğitim-İş Sendikası Muğla Şube Başkanı Özkan Kaya da, "Hükümetin 2012 yılı için kamu emekçilerinin maaşlarına önerdiği zam oranı, çalışanlarının taleplerini ve yetkili kamu çalışanları sendikalarını ciddiye almadığını bir kez daha ortaya koymuştur. Bu teklif kabul edilebilir bir teklif değildir" dedi.

Muğla Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde bir araya gelen Sağlık-Sen üyeleri ise, ellerindeki pankartlarla hükümetin toplu sözleşme görüşmelerini protesto etti.

-Isparta-

Isparta'da da Belediye İşhanı önünde açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen Isparta Temsilcisi Ali Balaban, toplu sözleşmenin sonuçları itibarıyla memurları hayal kırıklığına uğrattığını belirterek, "Dolayısıyla bu teklif, dört aylık enflasyon artışını dahi karşılamaktan uzaktır. Bir taraftan Türkiye'nin ekonomisi en hızlı büyüyen ülke olmasıyla övünen yetkililerin, diğer taraftan memurlarına ve emeklilerine 4 aylık enflasyon kadar maaş artışı teklifi sunması anlaşılır ve kabul edilebilir değildir" dedi.

Balaban, kamu görevlilerinin acil çözüm bekleyen yüzlerce sorunu bulunduğuna işaret ederek, "Fakat kamu işveren tarafının bazı kamu görevlilerimize yoğurt, süt gibi gıda maddesi yardımı yapılması önerisi toplu sözleşme görüşmelerinin "cacık"a çevrildiğini gözler önüne sermiştir. Kamu-Sen olarak yıllarca kamu görevlilerinin sorunlarını anlatmaya, makul taleplerini hükümete iletmeye çalıştık; ancak hükümet adeta sorunları çözmemek için bizlerle mücadele etti" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Sendika üyeleri protesto amacıyla Belediye İşhanı önünde bardaklarla vatandaşlara "cacık" ikram etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: