"Memurların Eylemi"

Kırklareli'de, KESK ve Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'na bağlı sendika üyesi memurlar, kamu çalışanlarının bir günlük iş bırakma eylemi uyarınca yürüyüş yaptı.

Kırklareli'de, KESK ve Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'na bağlı sendika üyesi memurlar, kamu çalışanlarının bir günlük iş bırakma eylemi uyarınca yürüyüş yaptı.

KESK'e bağlı sendika üyesi memurlar, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak, çeşitli sloganlar atarak Kültür Anıt Park'a geldi.

Bir süre burada halay çeken grup adına KESK Şubeler Platformu sözcüsü Sevinç Sayın, yaptığı açıklamada, ülkenin dört bir yanında kamu emekçileri olarak, sadece kendileri için değil, insanca bir yaşamı hak eden herkes için grevde olduklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Günde ancak bir simit parasına denk gelen, maaşlarında aylık olarak ortalama 45-50 TL artış öngören teklifle kamu emekçilerine verilen değerin gözler önüne serildiği savunan Sayın, "Hükümet tercihini kamu emekçilerinden, emeklilerden yana değil, bugüne kadar olduğu gibi sermayeden yana kullanmıştır. Biz hakkımızı sonuna kadar korumaya veya kollamaya çalışacağız" diye konuştu.

Eğitim Sen Kırklareli Şube Başkanı Seyfi Meriç de demokratik bir Türkiye'nin inşasını istediklerini belirtti.

Grup, açıklamaların ardından olaysız dağıldı.

-Eğitim-İş üyelerinin eylemi-

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'na bağlı Eğitim-İş üyesi memurlar da Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı.

Burada yolu trafiğe kapatmak isteyen memurlar ile polis arasında kısa bir süre tartışma yaşandı. Daha sonra memurlar, Dingiloğlu Parkı önünde basın açıklaması yaparak dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: