Memurların Eylemi

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde kamu çalışanlarının iş bırakma eylemine katılan memurlar, protesto gösterisi yaptı.

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde kamu çalışanlarının iş bırakma eylemine katılan memurlar, protesto gösterisi yaptı.

KESK'e bağlı sendikaların üyeleri Osman Yılmaz Mahallesi İstanbul Caddesi'ndeki Eski Öğretmenevi'nin önünde toplandı. Slogan atarak yürüyüşe geçen grup Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Burada, grup adına açıklama yapan Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Güngör İrdem, "Bugün Türkiye'nin dört bir yanında kamu emekçileri olarak insanca bir yaşamı hak eden herkes için grevdeyiz" dedi.

Grev hakkının olmadığı bir toplu pazarlık sisteminin olamayacağını ifade eden İrdem, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"İşverenin, çalışanına hangi konularda talepte bulanabileceğini belirlediği, son kararı kendisinin verdiği bir toplu pazarlık sistemi dünyanın neresinde var- İşveren sadece sizi dinleyecek, hatta dinliyor gibi gözükecek. Sonra da 'sana verdiğimle yetin daha fazlasını istemeye hakkın yok. Grev yapmaya da hakkın yok' diyecek. Uluslararası hukuktan doğan anayasal hakkımız, grev hakkımız, yasal güvence altına alınmayacak. Son söz 11 üyesinin 6'sı hükümet tarafından atanan Hakem Kuruluna verilecek. Buna da toplu pazarlık denilecek. Dünyanın neresinde görülmüş böyle bir toplu pazarlık-"

Açıklamanın ardından bir süre daha slogan atan topluluk dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: