Memurlarla Hükümet Arasındaki Toplu Sözleşme Görüşmeleri

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Genel Başkanı Çetin Erdolu, "Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) olarak taleplerimiz kabul edilmezse 23 Mayıs günü

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Genel Başkanı Çetin Erdolu, "Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) olarak taleplerimiz kabul edilmezse 23 Mayıs günü greve gidiyoruz" dedi.

Erdolu, sendika çalışmaları kapsamında geldiği Ordu'da öğretmenevinde düzenlediği basın toplantısında, hükümetin memurlara önerdiği zam artışı teklifini değerlendirdi.

Hükümetin 14 Mayıs 2012 günü kamu emekçilerine 2012 yılı için yüzde 3+3, 2013 yılı için ise yüzde 2+3 zam önerdiğini anımsatan Erdolu, "Böyle bir toplu sözleşme rejimi ve böyle bir toplu sözleşme kabul edilemez. Taleplerimiz kabul edilmezse toplu sözleşmenin imza tarihi olan 21 Mayıs ile Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na gideceği tarih olan 25 Mayıs arasında, 23 Mayıs günü üretimden gelen gücünü kullanacak, kamu emekçileri o gün hizmet veremeyecektir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Taleplerinin karşılanmasını isteyen Erdolu, "KESK olarak taleplerimiz kabul edilmezse 23 Mayıs günü greve gidiyoruz. KESK bu grevi yalnız 2 milyon kamu emekçisi adına değil, 1,8 milyon emekli adına da yapacak" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: