Memursen’den Eylemlere Tepki

Zonguldak Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, Taksim’in yayalaştırılması projesi kapsamında Gezi Parkı’ndaki bazı ağaçların...

Zonguldak Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, Taksim’in yayalaştırılması projesi kapsamında Gezi Parkı’ndaki bazı ağaçların sökülerek yerlerinin değişmesine tepki mahiyetindeki eylemlerin amacından saptırılarak, ülkedeki toplumsal huzurun bozulmasına neden olacak provokatif eylemlere dönüştürüldüğünü ifade etti.

Aşkar yaptığı açıklamada, çevreye duyarlı kişi ve grupların sivil itaatsizlik olarak görülebilecek eylemin, provokatörlerin devreye girmesiyle marjinal grupların ve Türkiye’nin huzuruna kastedenlerin başrol oynadığı bir senaryoya dönüştüğünü kaydetti. Aşkar, “Bugün ulaştığı nokta itibarıyla eylemler hak talebi olmaktan çıkıp doğrudan hak gaspına dönüşmüştür. Özellikle büyükşehirler olmak üzere esnafın işyerini açması engellenerek evine ekmek götürme hakkı, ambulansların önü kesilerek tedavi hakkı, medya araçları yakılarak basın hürriyeti ve haber alma özgürlüğü, öğrencilerin okullara ve dershanelere gitmesi imkansız hale getirilerek eğitim hakkı ve turistler dahil insanların seyahat etme özgürlüğü gasp edilmektedir. Küresel nitelikteki sorunlara ve bulunduğu bölgedeki çatışmalara çözüm üreten Türkiye, devletiyle ve milletiyle kendi sorunlarına ve çekişmelerine diyalog ile çözüm üretecek kapasiteye fazlasıyla sahiptir. Bu çerçevede hükümet, güvenlik ve özgürlük dengesini bozmadan eylemlerin sona ermesini sağlayacak tavrı ve dili benimsemelidir” dedi.

Reklam
Reklam

Kaos ortamına çanak tutulmamasını isteyen Aşkar, şöyle devam etti:

“Muhalefet partileri ve Meclis dışındaki siyasi partiler, ortaya konulmaya çalışılan kaos çabasını kendilerine oy devşirme süreci olarak görmemeli, demokrasilerde yönetimin ancak seçimle el değiştireceği gerçeğini benimsemeli ve bunu seslendirmeli; eyleme katılanlara verdikleri desteğin, katılmayan büyük halk kitlesinin hukukunu ve haklarını çiğneyen bir süreci desteklemek olduğunu da unutmamalıdır. Diğer taraftan, başta sosyal medya olmak üzere, çeşitli yollarla topluma yalan-yanlış bilgi aktaran ve bu yöntemle eylemin sivil itaatsizlik özelliğini kaybetmesine neden olan kişi ve camialar milletin bunları not ettiğini hatırlarından çıkarmadan tavırlarını değiştirmelidir. Eylemin toplumsal kaosa dönüşmesini engellemek ve provokatörlere fırsat vermeme adına sağduyu çağrısı yapan, kendi teşkilatları başta olmak üzere millete sükunet tavsiye eden siyasi liderler ve kanaat önderlerine teşekkür ediyoruz.”

ÖĞRENCİLERE UYARI

Reklam
Reklam

Aşkar, Zonguldak’ta lise öğrencilerinin de derslerden kaçarak, olaylara dahil edilmesine de tepki gösterdi. Durumun hoş olmadığını belirten Aşkar, “Zonguldak’ta lise öğrencilerinin derslerinden kaçarak olaylara dahil olma çabaları hiç hoş bir görüntü oluşturmamıştır. Öğrencilerimizin asıl işlerinin okumak ve bu ülkeye hayırlı vatandaşlar olması gerekirken, hükümeti protesto etmek adına provokatörlerin hedeflerine alet olmaları tarafımızdan tasvip edilmeyen davranış olmuştur. Memur-Sen Zonguldak temsilciliği olarak halkımızı sağduyuya ve uzlaşmacı tavırlar sergilemeye davet ediyor, bu ülkeyi hiçbir provokatif eylemin ve grubun bölemeyeceğini belirtmek istiyorum” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: