Menderes Anadolu Lisesi Güney Afrika’dan Döndü

Nazilli Menderes Anadolu Lisesi Comenius Projesi kapsamında ilk ziyaretini Fransa’ya bağlı Güney Afrika’daki dünyaca ünlü...

Nazilli Menderes Anadolu Lisesi Comenius Projesi kapsamında ilk ziyaretini Fransa’ya bağlı Güney Afrika’daki dünyaca ünlü volkanik ve turistik bir ada olan Reunion’a yaptı.

Proje öğretmenleri Yeliz Sümer ve Işıl İpek Karagözlü gittikleri Reunion adasında Norveç, İspanya, Avusturya, Polonya’dan gelen öğretmen ve öğrenciler ile buluşarak ilk çalışmalarını gerçekleştirdi. Bu çalışmalar dahilinde ‘Sürdürülebilir Teknolojileri Kullanarak Avrupa’yı Doyurmak’ isimli projenin çalışma planı gözden geçirildi. Bundan sonraki dönemde yapılacak ziyaretlerin tarih ve yerleri belirlendi. Proje konusuna bağlı olarak çeşitli gezi ve etkinlikler yapıldı. Şeker kamışı ile ünlü olan adada ‘Şeker Kamışı’ üretimi ve kalitesi ile ilgili bilimsel araştırma yapılan laboratuvara ve şeker fabrikasına gidildi. Tropikal bir ada olduğu için botanik bahçeleri ve organik tarım yapılan çiftlikler gezilirken, en son 2010’da faaliyete geçmiş olan volkanik dağa doğa yürüyüşü düzenlendi.

Reklam
Reklam

Proje öğretmenleri Yeliz Sümer ve Işıl İpek Karagözlü çok değişik bir coğrafyayla ve farklı bir kültür ile tanışmanın mutluluğu içinde Nazilli’ye dönerken, Reunion’un 1. Dünya Savaşı sırasında güvenliğinin sağlanması amacıyla Fransa’ya verilen deniz aşırı bir ada olduğunu, Madagaskar’a 690 kilometre uzaklıkta bulunan adadaki Piton de la Fournaise’nin ise dünyadaki en aktif volkanik dağlardan biri olduğunu da belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: