Menderes Karaduman’dan Başkan Tahmazoğlu’na Ziyaret

İl Özel İdaresi Meclis Başkanı Menderes Karaduman, meclis üyeleriyle birlikte Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nu...

İl Özel İdaresi Meclis Başkanı Menderes Karaduman, meclis üyeleriyle birlikte Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nu ziyaret etti.

Başkan Tahmazoğlu’nun makamında gerçekleştirilen ziyarette Şahinbey ilçesinde yapılan ve yapımı devam eden projeler konuşuldu. Birbirlerine çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Tahmazoğlu ve Başkan Karaduman, Gaziantep’in eğitim sorunu üzerine uzun süre sohbet etti. Ziyaretin nezaket amaçlı olduğunu söyleyen Karaduman, Başkan Mehmet Tahmazoğlu’nun Türkiye’de belediyecilik örneği ortaya koyduğunu ifade etti. Karaduman, "Meclisimiz tatile girmeden önce başkanımıza ziyarette bulunmak istedik. Şahinbey Belediyemizin hizmetlerini kamuoyu ve bizler çok iyi biliyoruz. Sosyal donatı alanlarını en verimli şekilde değerlendiriyor. Başkanımız Türkiye’de örnek bir belediyecilik sergiliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Erdoğan Bayraktar, büyükşehirlerinde bulunduğu bir toplantıda kentsel dönüşümde Şahinbey’i ve başkanımızı örnek gösteriyor. Bu bizi hem Gaziantepli olarak hem de Şahinbeyli olarak gururlandırdı. Başkanımızın çalışmalarını yakından izliyor, çalışmalarının devamını diliyoruz. Beraber çalışmaktan mutluyuz. Bundan sonra da ortak projelerimiz olursa başkanımız her konuda zaten bize yardımcı oluyor" dedi.

Reklam
Reklam

İl Özel İdaresi Meclis Başkanı Menderes Karaduman ve meclis üyelerinin ziyaretinden ötürü duyduğu memnuniyeti dile getiren Mehmet Tahmazoğlu, İl Özel İdaresi ile işbirliği içerisinde çalıştıklarına vurgu yaptı. Gaziantep’in eğitim sorununa değinen Tahmazoğlu, Şahinbey’in Türkiye’de en çok eğitim açığı bulunan yerleşim yerlerinden biri olduğu belirtti. Eğitimde fırsat eşitliği ve başarı yakalamak için çalıştıklarını, Gaziantep’in eğitim çıtasını yükseltmeye katkıda bulunduklarını ifade eden Tahmazoğlu, şöyle konuştu:

"İl Genel Meclisi ilimizi kapsayan bir çalışma yürütüyor. Biz de bölgesel bir çalışma yürütüyoruz. Bu arada ortak birçok alan oluyor. İşbirliği içerisinde çalıştığımız alanlar oluyor. İl Özel İdaremiz şu an Gaziantep'te eğitime ciddi önem veriyor, okul binaları yaptırıyorlar. Türkiye’de derslik açığı en fazla olan yerlerden birisi Şahinbey. Bütün gücümüzle okul yapımına başladık. 1,5 ay önce Akkent Mahallesi'nde temelini attığımız okulumuzun; zemin, bodrum ve artı 3 katı yapıldı. Toplamda 5 katlı 32 derslikli okulumuzu bu eğitim-öğretim yılına yetiştirmeye çalışıyoruz. Amacımız eğitimde derslik açığını kapatmak. Hemen bunun yanında ilköğretim okulumuzun da inşaatına yakında başlayacağız. Onun yanında da meslek lisesi inşaatı başlayacak. Burası 25-30 bin metrekare üzerine Şahinbey eğitim kompleksi olacak."

Reklam
Reklam

Yine eğitimde başarıyı desteklemek adına Şahinbey Belediyesi olarak çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Tahmazoğlu, "Türkiye’de üniversite sınavında ilk 10’a girenlere araba vereceğiz. İlk 10’a giren olmazsa il birincisine arabayı takdim edeceğiz. Bu bir teşviktir. Eğitimde başarının yükselmesini istiyoruz. Okul birincilerimize dizüstü bilgisayar armağan ediyoruz. Bunun yanı sıra sosyal tesislerimizde ve gençlik merkezlerimizde kurslar veriyoruz. Bu yıl içinde 7 bin 500 öğrenciye ücretsiz kurslar verdik. Fırsat eşitliğini sağlamaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz