Menderes Türel ne dedi?

Antalya'da seçimi kaybeden Ak Parti'li Belediye Başkanı Menderes Türel yazılı açıklama yaptı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 5 yıldır büyük onurla yürüttüğü görevi boyunca yapılan hizmetleri her zaman onurla taşıyacağını belirterek, bundan sonra bu hizmet yarışında görev alacak herkese yardımcı olacağını bildirdi.

Menderes Türel, kesin olmayan seçim sonuçlarına göre, büyükşehir belediye başkanlığına CHP adayı Prof. Dr. Mustafa Akaydın'ın seçildiğinin anlaşılması üzerine mesaj yayımladı.

Reklam
Reklam

5 yıldır büyük onurla yürüttüğü Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi boyunca yapılan hizmetleri her zaman onurla taşıyacağını ifade eden Türel, mesajında şunları kaydetti: "Antalya'nın tarihi boyunca yapılamayan bu hizmetlerin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm hemşehrilerimi ve mesai arkadaşlarımı gönülden kutluyorum. 29 Mart seçimlerinden sonra bu hizmet bayrağını devralacak herkesin mazeret üretmeden çalışarak Antalyamıza arzu edilen hizmetleri yapması en büyük dileğimdir. Menderes Türel olarak bundan sonra bu hizmet yarışında görev alacak herkese bu memleketin bir evladı olarak yardımcı olmak vazifemdir. Deneyimlerimize ve birikimlerimize ihtiyaç duyulması halinde Antalya'nın bir neferi olarak her zaman göreve hazır olduğumu ifade etmek isterim."

Menderes Türel, demokratik seçim yarışında kendisine oy veren ve vermeyen tüm vatandaşlara teşekkür ederek, 5 yıllık görev süresinde gecesini gündüzüne katıp Antalya için çalıştığını, bu nedenle vicdanen rahat olduğunu belirtti.

Alnının akıyla, onuruyla çalışarak görevi teslim edeceğini bildiren Türel, seçim sürecini siyasette nezaket anlayışını terk etmeden, kimseyi karalamadan tamamladığını, bu yaklaşımın siyaset kurumuna da örnek olmasını ümit ettiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Türel, yerel seçimlerde halkın demokrasiye bağlılığını bir kez daha gösterdiğini, yüksek katılımla gerçekleştirilen seçimlerin sonucuna saygı gösterilmesi gerektiğini belirtti.