Menderesli Çiftçiler Enerji Bakanı'ndan Tarife Değişikliği İstedi

İzmir’in Menderes ilçesindeki 50 kadın, bölgelerinde yaşanan elektrik sorununu Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner...

İzmir’in Menderes ilçesindeki 50 kadın, bölgelerinde yaşanan elektrik sorununu Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve eşi Selma Yıldız’a aktardı.

AK Parti Menderes İlçe Kadın Kolları Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Zerrin Ak, çok sayıda çiftçinin ticarethane tarifesinden elektrik kullanılması nedeni ile yüksek elektrik faturası ödemek zorunda kaldığını söyledi. Menderes ilçesinde yetişen çiçeklerden bir buketi Bakanın eşi Selma Yıldız’a sunan Zerrin Ak, ilçelerindeki çiftçilerin elektrik sorununu ve çözüm yolunu içeren bir çalışma dosyası da verdi. İlçelerinin en önemli gelir kaynağının tarım olduğunu belirten Ak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a bölgede yaşanan sorun hakkında bilgi verdi. Zerrin Ak, “Menderes ilçemizin en önemli geçim kaynağı tarım. Tarımdaki sulamaların önemli bölümü elektrik ile yapılıyor. İlçemizdeki bazı çiftçilerimiz tarımsal sulama tarifesinden elektrik kullanırken, çok sayıdaki çiftçimizde ticarethane tarifesinden elektrik kullanıyor. Yan yana aynı ürünü üreten çiftçilerimizin farklı tarifelerden elektrik kullanması haksız rekabete ve mağduriyetlere neden oluyor. Örtü altı üretim yapan binlerce çiftçimiz ticarethane tarifesi elektrik kullandığı için faturaları da yüksek oluyor. Çiftçilerimizin bu faaliyetlerinin diğer yörelerdeki (özellikle Antalya) ticari faaliyet gösteren şirket niteliğindeki cam altı tabir edilen seralarla hiçbir ilgisi yoktur. Bu sorunun iletildiği İlçe Tarım ve Tedaş müdürlüklerinin ifadesine göre elektrik tarife ve fiyatlandırmada çiftçilerimizin aboneliklerinin sera olarak isimlendirilmesinin buna sebep olduğu belirtilmiştir. Gerçekte ise bu faaliyetin örtü altı yetiştiriciliği olarak tanımlanması halinde bu sonunun ortadan kaldırılabileceği bildirilmiştir. Çiftçilerimizin bu konudaki isteği tarımsal sulama tarifesine kendilerinin dahil edilmesidir. Biz, bu konuda gerekli çalışmaların yapılmasını talep ediyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: