Menemen Belediyesi'nden çalınan parayla ilgili 6 kişi adliyede

İzmir'in Menemen ilçesinde belediye binasından çalınan ve 250 bin lirası bir evin bahçesinde toprağa gömülü...

İzmir'in Menemen ilçesinde belediye binasından çalınan ve 250 bin lirası bir evin bahçesinde toprağa gömülü olarak bulunan parayla ilgili, aralarında Belediye Başkan Tahir Şahin'in makam şoförü A.A.'nın da bulunduğu 6 zanlı adliyeye sevk edildi.

Olay, 16 Ocak 2012 Pazartesi saat 08.00 sıralarında, Şehit Kemal Caddesi'ndeki belediye binasına gelen çalışanlar tarafından ortaya çıkmıştı. Birinci kattaki tahsilat servisine giren görevliler, belediyenin bütün gelirinin toplandığı çelik kasanın oksijen kaynağıyla parçalanıp açıldığını fark etti. İhbar üzerine olay yerine giden polis ekipleri, binanın yakınındaki işyerlerine ait güvenlik kameralarının kayıtlarını inceledi. Elde edilen bilgiler ışığında harekete geçen ekipler, makam şoförü A.A. ile birlikte İ.Ş., F.Ş., İ.N., C.K., A.U., M.E.N. ve Y.E.'yi gözaltına aldı. Zanlıların ifadeleri doğrultusunda, çalınan 295 bin liradan 250 bin lirası Hatundere köyü girişindeki İ.N.'nin evinin bahçesine gömülü bulundu. Paralar, topraktan bidon ve çuvallara sarılı vaziyette çıkarıldı. Şüphelilerin evlerinde ise 13 bin 150 lira, ruhsatsız bir tabanca, mermiler ve bir evde bir miktar esrar maddesi ele geçirildi. Olayda kullanılan bir adet mutfak tüpü, bir adet sanayi tüpü ve aparatları da zanlıların evlerinde bulundu.

Reklam
Reklam

İ.N., C.K. ve Y.E.'nin, makam şoförü A.A.'dan soygun hakkında bilgi aldıktan sonra arka bahçeden girdikleri vezne odasındaki çelik kasayı oksijen kaynağıyla kesip içindeki yaklaşık 295 bin lirayı aldığı öğrenildi. Zanlıların belediye binasına pencereden rahatça girdiği, çıkarken kapıyı zorlayarak açtığı belirlendi. Zanlılardan A.A.'nın, borcu olduğu için bu işe kalkıştığı iddia edildi. Emniyette ifadeleri alınan M.E.N. ve A.U. serbest bırakılırken İ.N., C.K., A.A., F.Ş., İ,Ş. ve Y.E. ise adliyeye sevk edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz