Menemen Ispanağında Hasat Vakti

İZMİR (AA) - Dumanlı Dağı eteklerinde bulunan Menemen ilçesine bağlı Yanık ve Doğa köylerinde ıspanak hasadına başlandı. 

İZMİR - Dumanlı Dağı eteklerinde bulunan Menemen ilçesine bağlı Yanık ve Doğa köylerinde ıspanak hasadına başlandı. Sağ Sahil Sulama Birliği Başkanı ve Yanıkköy Muhtarı Nevzat Güven, yaptığı açıklamada, ıspanak üretiminin yöre çiftçisinin en önemli gelir kaynaklarından birini oluşturduğunu söyledi. Yanıkköy ve Doğaköy ıspanağının toprak yapısı nedeniyle tadının daha hoş ve lezzetli olduğunu ifade eden Güven, "Ispanakta pek ilaç kullanılmaz. O nedenle çok tercih ediliyor. Başta İzmir olmak üzere İstanbul ve birçok kente ıspanak gönderiyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: