Menemen'de antik tiyatro kül oldu

İZMİR (İHA) - İzmir ve çevresinde önceki gün çıkan orman yangınlarında, Menemen ilçesi Ahmetbeyli mevkiinde bulunan Antik Tiyatro yandı. Kısmen kontrol altına alınan yangınlarda Cloros Orman Kampı'nın da zarar gördüğü bildirildi.

Önceki gün öğle saatlerinde meydana gelen orman yangınının, rüzgarın etkisiyle birbirine sürtünen elektrik tellerinden çıktığı anlaşıldı. Orman yangınında Ahmetbeyli mevkiinde bulunan tarihi Antik Tiyatro'nun tamamen yandığı, Cloros Orman Kampı'nın da zarar gördüğü bildirildi. Menemen ilçesindeki yangında soğutma çalışmalarının devam ettiği ve yangının kısmen kontrol altına alındığı ifade edildi.

Reklam
Reklam

İzmir'in Çeşme ilçesinde meydana gelen orman yangınında ise 300 ila 500 hektarlık bir alanın kül olduğu bildirildi. Çeşme Belediye Başkanı Ahmet Faik Tütüncüoğlu'ndan alınan bilgiye göre, soğutma çalışmalarının devam ettiği yangının söndürülememesinde rüzgarın etkili olduğu, alevlerin kısmen kontrol altına alındığı ifade edildi. Yaklaşık 15 civarında helikopter ve uçağın yangın söndürme çalışmalarına katıldığı, yangının trafo patlaması nedeniyle meydana gelmiş olabileceği belirtildi.