Menevşe: "adana, Belçika Ve Lüksemburg’un En Doğru Ticaret Ortağıdır"

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe Çukurova’nın tarım ve sanayi üretimiyle son...

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe Çukurova’nın tarım ve sanayi üretimiyle son derece önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, “İhracatımızın büyük bölümünün AB ülkelerine gerçekleşmesi Adana’yı, Belçika ve Lüksemburg için en isabetli ortak haline getirmektedir” diye konuştu.

Lüksemburg'un Ankara Büyükelçisi Arlette Conzemius ve Belçika'nın Ekonomi ve Ticaret Ataşeleri Raphael Pauwels ve Sabih Akay’dan oluşan heyet, Adana Ticaret Odası’nı ziyaret ederek ekonomik işbirliğinin artırılmasına yönelik görüş alışverişinde bulundular.

Reklam
Reklam

Ziyareti Lüksemburg ve Belçika arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi için önemli bir fırsat olarak kabul ettiklerini belirten ATO Başkanı Atila Menevşe, “Ülkemiz dış ticaretinde ilk sırayı Avrupa Birliği ülkeleri almaktadır. AB'yi takiben 2. sırada ise komşu ülkeler yer almaktadır. 2012 yılı verilerine göre ülkemizin ve ilimizin ihracatının yüzde 37'si Avrupa ülkelerine yapılmaktadır. İthalatımızda da benzer bir grafik gözlenmektedir. Lüksemburg ve Belçika ülkemizin ana pazarında bulunması nedeniyle Adana ve Türkiye için her zaman önem düzeyi yüksek ülkeler arasındadır. Öte yandan mevcut işbirliği düzeyinin kolayca yükseltilebileceği ve yeni işbirliklerinin hızlı tesis edilebileceği ülkelerdir” dedi.

Adana’nın da tüm Avrupalı ihracatçılar gibi, Belçika ve Lüksemburg için de Ortadoğu ve alternatif pazarlara açılan anahtar şehir olabileceğine işaret eden Menevşe, “Adana, mevcut ticaret ve sanayi altyapısı ve gelecekte bölgenin ve dünyanın sayılı petro-kimya ve enerji aktarım üssü olma yolundaki adımlarıyla, Belçika ve Lüksemburglu dostlarımıza benzersiz yatırım olanakları sunmaktadır. Bu bakımdan siz değerli büyükelçimize, ticaret ataşelerimize ve bizlere bu noktada önemli görevler düşmektedir. Hemen belirtmek isterim ki, Adana Ticaret Odası olarak biz bu noktada üzerimize düşen her türlü göreve hazırız” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Lüksemburg'un Ankara Büyükelçisi Arlette Conzemius ise Türkiye'nin son yıllarda yakaladığı ekonomik istikrarın üretim ve dış ticarete en üst seviyede yansıdığını, bu gelişmenin de Avrupa tarafından dikkatle izlendiğini söyledi.

Son yıllarda gelişen ticaret ve yatırımlarla bunun görülebildiğini vurgulayan Conzemius, "Türkiye, yatırım ve ticaret alanında tüm Avrupa’nın yöneldiği bir pazar haline geldi. Dolayısıyla Belçika ve Lüksemburg gibi bütün Avrupa ülkeleri Türkiye’nin bu potansiyelinden hem genel, hem de bölgesel anlamda yararlanmak istiyor. Çukurova’yı ve Adana’yı da bu nedenle tercih ettik. Yaptığımız incelemelerde Çukurova’da bir çok Avrupa ülkesinin yatırımları bulunduğunu belirledik. Amacımız Adana Ticaret Odası’nın desteğiyle bölgeyi daha iyi analiz etmek ve karşılıklı işbirliği olanakları yaratmaktır. En kısa zamanda Belçika ve Lüksemburglu işadamlarından oluşan heyetle ikili işbirliği görüşmeleri yapmak üzere Adana’ya bir program düzenleyeceğiz. Çünkü Çukurova, sanayi ve tarım üretimi ve potansiyeliyle ülkemiz işadamları için işbirliğine çok uygun bir bölge konumunda bulunmaktadır” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: