Mensa Enerjide 'Volt'aj Yükseltiyor

Mensa Sınai Ticari ve Mali Yatırımlar A.Ş (Mensa), Adana’da yıllık 216 milyon kilovat elektrik üretimi...

Mensa Sınai Ticari ve Mali Yatırımlar A.Ş (Mensa), Adana’da yıllık 216 milyon kilovat elektrik üretimi kapasitesine sahip Volt Yatırım Gayrimenkul ve Enerji’yi 50 milyon 700 bin liraya satın alacağını açıkladı.

Volt Enerji’nin yüzde 97 oranındaki hisselerinin devrini içeren söz konusu satın alma işleminin Enerji Piyasası Denetleme Kurulu’nun (EPDK) onayının ardından Nisan 2013 sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Volt Enerji’nin satın alınması ile birlikte Mensa Grubu’nun yıllık enerji üretim kapasitesi 35 megavata çıkacak.

Reklam
Reklam

Geleneksel iş kolu olan tekstil sektörü dışında faaliyet göstermek üzere çalışmalarını hızlandıran Mensa Sınai Ticari ve Mali Yatırımlar A.Ş., bu kapsamda büyük bir satın almaya imza attı. Enerji sektöründe var olan yatırımlarını artırmak amacıyla Mensa, Adana'da faaliyet gösterecek olan ve 49 yıl süre ile geçerli doğalgaza dayalı 25 megavat elektrik enerjisi üretim ve satış lisansına sahip Volt Enerji’nin yüzde 97’sini satın almaya karar verdi. Satın alma bedeli Değer Bağımsız Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş. (ECOVİS) ile RHEA Portföy Yönetimi A.Ş. tarafından hazırlanan değerleme raporlarının ortalaması olan 56 milyon 688 bin TL üzerinden yapılan yüzde 9,5 oranında ıskonto ile belirlendi. Buna göre, satın alma 51 milyon 300 bin TL’lik şirket değeri üzerinden gerçekleşecek. Volt Enerji’nin yüzde 97’si için ödenecek 50 milyon 700 bin lirayı tamamen özkaynak kullanımı ile gerçekleştirecek olan Mensa böylece yıllık 300 milyon kilovat elektrik üretebilir kapasiteye kavuşacak.

Konuya ilişkin açıklama yapan Mensa İcra Kurulu Başkanı Faik Ulutaş, tesisin, 2013 yılının ikinci yarısında tamamen devreye girmesinin planlandığını belirterek, şu değerlendirmede bulundu: “Volt, yaklaşık 20 milyon dolar tutarlı yatırımın hemen hemen tamamını özkaynak kullanımı ile finanse etti. Mensaya pırıl pırıl bilançoya sahip ve karlı bir sektörde faaliyet gösterecek bir iştirak kazandırıyor olduğumuz için oldukça heyecanlıyız. Öte yandan Mensa tabi olduğu mevzuat nedeniyle, halen işlettiği 10 MW kurulu güce sahip tesisin üretiminin yüzde 40ından fazlasını satamıyordu, bu açıdan da Volta yapılan yatırımın çok doğru bir strateji olduğuna inanıyorum. 2014 yılı itibariyle Mensanın enerji sektörü gelirlerinin tekstili geçeceğini tahmin ediyorum.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: