Menşe Şahadetname Yerine, Hayvan Pasaportu Uygulaması Başladı

Hayvan Pasaportu uygulaması hakkında bilgi veren Develi Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Hodul,...

Hayvan Pasaportu uygulaması hakkında bilgi veren Develi Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Hodul, büyükbaş hayvanların sevkinde kullanılan menşe şahadetnamesinin yerine "Hayvan Pasaportu", küçükbaş hayvanlar için de hayvan nakil belgelerinin kullanılacağını bildirdi.

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Yurt İçinde Canlı Hayvan ve Hayvansal Ürünlerin Nakilleri Hakkındaki Yönetmelik" gereği canlı hayvan ve hayvansal ürün sevklerinde menşe şahadetnamesi kullanılmayacağı, bunun yerine büyükbaş hayvanların sevk edildiği esnada hayvan sahibi ya da nakliyecinin "hayvan pasaportu" bulundurması gerektiğini bildirdi. Hodul, hayvan pasaportlarının İl-İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden alınabileceğini, küçükbaş hayvanların (koyun-keçi) sevk edileceği esnada ise İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından işletmelere dağıtılan "Hayvan Nakil Belgeleri"nin doldurularak, nakledilecek hayvanın yanında bulundurulması gerektiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz