Mental Aritmetik Yarışmasında Türkiye 5'incisi Olan 6 YaşındakiEgehan Helvacı'dan Osmancık Kaymakamı'na Ziyaret

ÇORUM (A.A) - Ankara'da düzenlenen Mental Aritmetik Şampiyonası'nda 5. olan 6 yaşındaki Egehan Helvacı, Osmancık Kaymakamı İbrahim Küçük'ü makamında ziyaret

ÇORUM (A.A) - Ankara'da düzenlenen Mental Aritmetik Şampiyonası'nda 5. olan 6 yaşındaki Egehan Helvacı, Osmancık Kaymakamı İbrahim Küçük'ü makamında ziyaret etti.

Geçtiğimiz hafta sonu Ankara'da düzenlenen ve 4-12 yaş aralığında 300 çocuğun katıldığı 2012 Memoriad Türkiye Mental Aritmetik Şampiyonası'nda 5. olan 6 yaşındaki Egehan Helvacı ve ailesini makamında ağırlayan Osmancık Kaymakamı Küçük, Egehan'ı başarısından dolayı kutladı.

Eegehan'ın özel eğitim alması gerektiğine inandığını belirten kaymakam Küçük, konuyla ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Üçok'un aileyi yönlendirmesini istedi.

Reklam
Reklam

Anne Gülbin Helvacı da Egehan'ın otuzdan fazla tek haneli ve çift haneli rakamları birkaç dakika içerisinde zihninden toplayarak doğru yanıt verdiğini, Egehan'ın çözemediği tek problemin çabuk sıkılması olduğunu söyledi.

Yarışmada da benzer bir durumla karşılaştıklarını ifade eden Gülbin Helvacı, "Türkiye'nin çeşitli illerinden 300 çocuğun katıldığı Mental Aritmetik Şampiyonası'na katıldık. Egehan'la birlikte Çorum'dan toplam 33 çocuk bu yarışmada yer aldı. Yarışmaya beraber hazırlandık. Egehan söylenen rakamları zihninde toplayarak kısa sürede doğru olarak çözebiliyor. Çocuğumun okuma yazması yok. Yerinde duramayan, hareketli ve çok çabuk sıkılabilen bir çocuk. Yarışmada kendisinden büyük çocukları eleyerek Türkiye 5'incisi oldu" dedi.

Ziyaret sonunda Kaymakam Küçük, Egehan'a çeşitli hediyeler verdi.

Muhabir: Orhan Güçlü

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: