Meral Akşener'den 'operasyon' açıklaması! Trumpa'a tepki, hükümete destek

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında ABD Başkanı Trump’ın açıklamalarına çok sert çıktı. Akşener açıklamasında “Bugün bu tehditler karşısında tek bir partimiz vardır o da ‘Al Bayrak’ partisidir” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener, “Dün ülkemizin muhatap kılındığı küstahlık, yaşadığımız tüm tartışmalarımızın geride bırakılmasını gerekli kıldı. ABD Başkanı Trump’ın dün yaptığı açıklama, devlet aklıyla bağdaşmayan bir küstahlıktır” dedi.

Meral Akşener’in konuşmasından satır başları:

Dün ülkemizin yaşadığı küstahlık sonrası tüm farklıları bir yana bırakmamız gerekiyor. Gün böyle bir gündür. ABD Başkanı Trump’ın yaptığı açıklama açık söylüyorum diplomatik bir rezalettir. Bu tür bir yaklaşım ekonomik tehditler karşısında dostluk ve müttefiklik büyük yara almıştır. Bugün bu tehditler karşısında tek bir partimiz vardır o da ‘Al Bayrak’ partisidir.

Reklam
Reklam

Hiç kimse telaş etmesin Türkiye bu coğrafyaya yeni taşınmadı devlet olmayı da Harward’ta öğrenmedi. Türkiye ABD ile ilişkilerini başarıyla yürütecek güçleri vardır. Buradan büyük devlet adamı İsmet İnönü’nün sözüyle Trump’a seslenmek istiyorum; 'yarın bir dünya kurulur Türkiye’de oradaki yerini alır.'

Sayın Erdoğan’a da çağrı yapıyorum bu açıklamalara en güzel cevap Fırat’ın doğusuna girmektir. Trump’ın hadsizliğini YPG ve PKK’yı oradan atarak her şeyi tersine çevirmek bunu Trump’ın yüzüne vurmak zorundasınız.

Anahtar Kelimeler: