Meram Belediyesi, kış nedeniyle acil müdahale ekibi kurdu

Meram Belediyesi, havaların soğuması ve kar yağışıyla birlikte, ilçe genelinde yaşanabilecek sorunları önlemek amacıyla kış...

Meram Belediyesi, havaların soğuması ve kar yağışıyla birlikte, ilçe genelinde yaşanabilecek sorunları önlemek amacıyla kış hazırlıklarını tamamladı. Belediye, kış boyunca görev yapacak acil müdahale ekibi kurdu.
Konuyla ilgili açıklama yapan Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, belediye olarak kış mevsimiyle ilgili gerekli tedbirleri aldıklarını belirterek, "Mevsim şartlarına göre oluşturduğumuz acil müdahale ekiplerimiz ve araç parkımız ile ilçemizde vatandaşlarımızın sorunsuz bir kış geçirmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Yağış sonucu oluşabilecek su birikintilerini ve taşkınları önlemek amacıyla ekiplerimiz, rögar kapaklarının temizliğini ve bakımını düzenli bir şekilde yapmaktadır. Yoğun kar yağışı sonucu yaşanabilecek don ve buzlanma olaylarına karşı belediye olarak tuz stoğumuzu hazırladık. Kar kalınlığı 10 santimetrenin üzerine çıktığı an iş makinelerimiz devreye girerek, cadde ve sokakların kapanmaması için çalışmalara başlayacak.” dedi.

Reklam
Reklam

ACİL MÜDAHALE EKİBİ OLUŞTURULDU
Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde acil müdahale ekibi oluşturulduğunu belirten Başkan Kalaycı, “Bu ekipte 36 personel, 7 greyder, 7 adet yol tuzlama aracı, 10 kepçe, 25 kamyon, 2 adet kaldırım temizleme aracı bulunmaktadır. Ayrıca, buzlanma çalışmalarında kullanılmak üzere 100 tonluk tuz stoğu yapılmıştır.” diye konuştu.
Öte yandan, meydana gelebilecek muhtemel aksaklıkları önlemek için ise vatandaşlardan; araçlarının kış bakımlarını yaptırmaları, kar lastiklerini takmaları, kar yağışı başladığında mecbur kalmadıkça araçlarıyla trafiğe çıkmamaları istendi.
Karla mücadele çalışmalarında ekipleri zorlayan en önemli faktörün, ara sokaklara ve caddelere yapılan gelişigüzel araç parkları olduğu vurgulanarak, sürücülerin bu konuda daha hassas davranması rica edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz