Meram Belediyesi'nde Imar Düzenlemesi

Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, kentsel dönüşümün yanı sıra imar düzenlemesi çalışmalarına da önem verdiklerini belirtti.

Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, kentsel dönüşümün yanı sıra imar düzenlemesi çalışmalarına da önem verdiklerini belirtti. Kalaycı, yaptığı açıklamada, 4 yılda yaklaşık 40 milyon metrekarelik yeni imar planı ve revizyon imar planı yaptıklarını söyledi. Belediye olarak Konya tarihindeki en büyük imar hamlelerinden birini gerçekleştirdiklerini ifade eden Kalaycı, şunları kaydetti: "İlçe tarihimizin en büyük imar planlarından biri olan ve 7 mahallede yaklaşık 7 milyon 500 bin metrekarelik alanı kapsayan 'Yaylapınar Bahçeşehir Projesi'ni hayata geçirdik. Hasanköy, Yaylapınar Süleymaniye, Yaylapınar Uhud, Yaylapınar Kaş, Karaaslan Aybahçe ve Alakova mahallelerinin 20 milyon metrekaresinin 7 milyon 500 bin metrekarelik ilk etabında imar çalışmasını tamamladık. 12 milyon 500 bin metrekarelik ikinci etapla ilgili çalışmalar ise devam ediyor. Yaptığımız en önemli imar planlarından biri de 1 milyon 780 bin metrekarelik Güney Meram İmar Planı. Kaşınhanı Revizyon İmar Planı kapsamında 803 bin metrekarelik alanda düzenleme yapıldı. Toplamda 40 milyon metrekarelik alanda yeni imar planı ve revizyon imar planı yaptık."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: