Meram Belediyesi'nden Hadim'e Park

Meram Belediyesi tarafından kardeş şehir ilişkileri kapsamında Konya'nın Hadim ilçesine park yapıldı.

Meram Belediyesi tarafından kardeş şehir ilişkileri kapsamında Konya'nın Hadim ilçesine park yapıldı.

Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı'ya park için teşekkür etti.

Hadimioğlu, Meram Belediyesi tarafından yapılan bu parka, Hadimi Hazretleri'nin eseri olan "Berika" isminin verildiğini ifade etti.

Parkın içine Hadim'le özdeşleşen kiraz simgesi yerleştirildiğini belirten Hadimioğlu, "Parkın yanına bir de kütüphane yapılmıştır. Aynı zamanda yine Meram Belediyemiz tarafından 350 yıllık tarihi olan Hadimi Kütüphanesi'nin de restorasyonu yapıldı" dedi.

Reklam
Reklam

Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı ise Meram'da 163 bin metrekarelik alanı kapsayan 26 yeni park ile yenilenen 40 parkın toplu açılışını kısa bir süre önce gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Belediye olarak diğer alanlarda olduğu gibi Meram'ın yeşil dokusunu koruma ve güçlendirme adına önemli çalışmalar yaptıklarını dikkati çeken Kalaycı, "Kardeş şehir ilişkileri kapsamında Bosna Hersek'in Hadzici ilçesine yaptığımız park ve sağlık ocağını geçtiğimiz Ekim ayı içerisinde hizmete açmıştık. Yine kardeş belediyelerimizden biri olan Hadim ilçemize de güzel bir park ve kütüphane kazandırdık" diye konuştu.

Muhabir: Muhammed Boztepe

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: