Meram Belediyesinden Pazarcı Esnafına Yer Tahsis Uyarısı

 Meram'da kurulan semt pazarlarında yer tahsis işlemlerinin yapılabilmesi için pazarcı esnafının 31 Ocak tarihine kadar Zabıta Müdürlüğüne başvurması gerektiği bildirildi.

Meram'da kurulan semt pazarlarında yer tahsis işlemlerinin yapılabilmesi için pazarcı esnafının 31 Ocak tarihine kadar Zabıta Müdürlüğüne başvurması gerektiği bildirildi. Meram Belediyesi Zabıta Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ilçe sınırlarında kurulan semt pazarlarında yer tahsis işlemlerinin yapılabilmesi için esnafın vergi levhası, oda sicil kaydı, başvuru dilekçesi, sözleşme, vukuatlı nüfus kayıt örneği, sabıka kaydı ve 3 adet vesikalık fotoğrafı tamamlaması gerektiği belirtildi. Bu belgelerin 31 Ocak'a kadar tamamlanıp, belediyeye başvuru yapılması uyarısında bulunulan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Ayrıca, daha önce adınıza yapılan tahsis işleminin iptal edilmemiş olması gerekmektedir. Bir yılda 3 kez yerine çıkmayan pazarcı esnafının yeri, Belediye Encümenince iptal edilecektir. Tahsis edilecek pazar yerinin devir yetkisi Belediye Encümeni'nin yetkisindedir. Pazar yerlerindeki denetim ve kontrol belediye zabıtasınca yapılacaktır. 12 Temmuz 2012'de yayınlanan, Pazar Yerleri Hakkında Yönetmeliğin 11. ve 12. maddelerinde belirtilen pazar yeri tahsis işlemlerindeki hususlara, yasal olarak uyma zorunluluğu vardır."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: